Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και στο βάθος η αξιολόγηση της S&P

Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και στο βάθος η αξιολόγηση της S&P
Για σήμερα αναμένεται συσσώρευση με πιθανότητες συνέχισης της ανοδικής κίνησης
Σχετικά Άρθρα
Την απόφαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων περιμένουν οι αγορές σήμερα στην Ευρώπη και η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά, σύμφωνα με αναλυτές.
Σημειώνεται πως οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.
Από την άλλη, το ενδιαφέρον θα στραφεί και στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P με κάποια στελέχη της αγοράς να τονίζουν πως δεν αποκλείεται η καλή πορεία της αγοράς στις τελευταίες δύο κυρίως συνεδριάσεις να έχει να κάνει με κάποια εκτίμηση επενδυτών ότι μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση.
Ο οίκος έχει αξιολογήσει τη χώρα με θετικές προοπτικές και βαθμίδα ΒΒΒ-.
Για σήμερα επομένως αναμένεται συσσώρευση με πιθανότητες συνέχισης της ανοδικής κίνησης.
Ωστόσο, για την υπέρβαση κρίσιμων επιπέδων θα πρέπει να υπάρξει σημαντική αύξηση συναλλαγών με εισροή φρέσκου χρήματος, που προς το παρόν δεν έχει φανεί.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ένα ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια αργότερα εντός της ημέρας.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα δώσει τον τόνο σήμερα και το X.A. θα κινηθεί παράλληλα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Βeta
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην απόφαση της ΕΚΤ (14:30 ώρα Ελλάδος) και στις επακόλουθες κατευθύνσεις της προέδρου Λαγκάρντ. Ενώ μία μείωση των επιτοκίων φαίνεται πολύ πιθανή, ο ρυθμός και η έκταση των μελλοντικών μειώσεων παραμένουν αντικείμενα έντονου ενδιαφέροντος για τους οικονομολόγους, τους επενδυτές και τους φορείς χάραξης πολιτικής.

Depolas
Σταθεροποιητικό, άρα και ευνοϊκό για το ΧΑ, παραμένει το κλίμα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου αναμένεται νέα μείωση επιτοκίων κατά 25μβ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί και στην ομιλία Λαγκαρντ καθώς η αγορά αναζητά περισσότερες λεπτομέρειες για το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον το επόμενο διάστημα. Στο μέτωπο των μάκρο έχουμε την τελευταία μέτρησή του πληθωρισμού Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη, ενώ στις ΗΠΑ αναμένουμε ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου, την βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου και τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας μεταξύ άλλων.

Κύκλος
Η ΕΚΤ αποφασίζει το μεσημέρι για τα παρεμβατικά της επιτόκια με το σενάριο για μείωση κατά 25 μ.β. να θεωρείται το επικρατέστερο καθώς συνομολογούν ακόμη και οι Γερμανοί. Ενόψει της αναμέτρησης με τη ζώνη των 1428-1430 μονάδων που συνιστά εξαιρετικά ισχυρή αντίσταση, ο επόμενος άθλος που καλείται να πετύχει ο Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης