Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προσοχή! Η Wall Street εξέπεμψε σήμα «πώλησης» - BofA: Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τον Φεβρουάριο του 2021

Προσοχή! Η Wall Street εξέπεμψε σήμα «πώλησης» - BofA: Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τον Φεβρουάριο του 2021
Οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο αισιόδοξοι για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά ανησυχούν για τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και τον πληθωρισμό
Σχετικά Άρθρα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Bank of America επισημαίνοντας ότι το σήμα «sell» (πώληση) στη Wall Street μόλις αναβόσβησε για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021.
Η έρευνα της αμερικανικής τράπεζας για τους διαχειριστές κεφαλαίων αποκάλυψε ότι η κατανομή μετρητών μειώθηκε στο 3,9% από 4,2%, αντιπροσωπεύοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.
Σύμφωνα με την BofA, η πτώση κάτω από το επίπεδο του 4% για τις κατανομές μετρητών αποτελεί σήμα «πώλησης». Είναι ένα αντίθετο σημάδι, καθώς συνήθως αναβοσβήνει όταν οι επενδυτές επενδύουν επιθετικά στη χρηματιστηριακή αγορά με χαμηλά επίπεδα μετρητών. Το σήμα πώλησης έχει συνήθως προηγηθεί αδύναμων αποδόσεων βραχυπρόθεσμα.
«Από το 2011, έχουν υπάρξει 11 προηγούμενα σήματα "πώλησης", τα οποία είχαν παγκόσμιες αποδόσεις μετοχών -2,5% τον 1ο μήνα μετά και -0,8% τους 3 μήνες μετά την ενεργοποίηση του σήματος "πώλησης"», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America, Michael Hartnett.
Το σήμα πώλησης από την Bank of America αναβοσβήνει σε μια εποχή που οι μετοχές διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά ρεκόρ. Και οι επενδυτές επιδεικνύουν πολύ αισιόδοξη συμπεριφορά, σύμφωνα με το σημείωμα.
«Το μεγαλύτερο άλμα στην αισιοδοξία των επενδυτών από τον Ιούνιο του '20 για τις περικοπές της Fed, την τόνωση της Κίνας, την ήπια προσγείωση», δήλωσε ο Hartnett, προσθέτοντας ότι ο «αφρός» βρίσκεται σε άνοδο.
Την αισιοδοξία τροφοδοτούν οι προσδοκίες ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε στέρεες βάσεις και είναι έτοιμη να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Η έρευνα είδε τις προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη να αυξάνονται από -47% σε -10%, αντιπροσωπεύοντας το 5ο μεγαλύτερο άλμα από το 1994.

«Ήπια προσγείωση» στην οικονομία

Εν τω μεταξύ, το 76% των θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της τράπεζας βλέπουν πιθανότητα «ήπιας προσγείωσης» της οικονομίας, ενώ το επικρατέστερο εναλλακτικό σενάριο είναι η «μη προσγείωση» και όχι η «σκληρή προσγείωση».
Η κύρια διαφορά μεταξύ μιας ήπιας προσγείωσης και μιας σκληρής προσγείωσης της οικονομίας είναι το πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί η οικονομία στο μέλλον αντί να συρρικνωθεί σε ένα σενάριο σκληρής προσγείωσης.

Οι ανησυχίες των επενδυτών

Όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους στην αγορά, οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, που αυξήθηκαν στο 33% από 19% τον προηγούμενο μήνα. Άλλοι κίνδυνοι στο ραντάρ των επενδυτών περιλαμβάνουν την αύξηση του πληθωρισμού και μια πιθανή ύφεση.
Τέλος, η πιο πολυσύχναστη διαπραγμάτευση εξακολουθεί να είναι η αγορά των μετοχών τεχνολογίας των Magnificent Seven mega-cap, σύμφωνα με την έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης