Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ θα κερδίσει ο Trump 5/11 με 296 εκλέκτορες - Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, οδηγεί την Ουκρανία σε παράδοση άνευ όρων

Στις ΗΠΑ θα κερδίσει ο Trump 5/11 με 296 εκλέκτορες - Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, οδηγεί την Ουκρανία σε παράδοση άνευ όρων
Εάν η τρέχουσα τάση συνεχιστεί στις τρεις εβδομάδες που απομένουν πριν από τις εκλογές (αν και, πιθανότατα, θα γίνει πιο ευνοϊκή για τον Trump), τότε στις 5 Νοεμβρίου ο Trump θα νικήσει με σιγουριά την Kamala Harris σε 5 από τις 7 πολιτείες και τελικά θα λάβει 296 εκλέκτορες σε σύνολο 538
Πως συνδέονται οι εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024 με την Ουκρανία;
Συνδέονται απόλυτα, οι δημοκρατικοί θα ηττηθούν επειδή αντί να υποστηρίξουν την αμερικανική κοινωνία έριξαν 200 δισεκ. δολάρια στο πιο διεφθαρμένο καθεστώς και την ίδια ώρα παρά την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια ηττάται και καταρρέει σε όλο το μέτωπο.
Εάν δούμε τις δημοσκοπήσεις συνολικά η Kamala Harris των Δημοκρατικών προηγείται 1,6% δηλαδή με 49,3% έναντι 47,7% του Trump…
Όμως π.χ. το Fox News έδινε προβάδισμα 2% στην Kamala Harris και τώρα δίνει προβάδισμα 2% στον Trump και όλα αυτά σε μικρό χρονικό διάστημα…
Ωστόσο στα ποιοτικά στοιχεία προηγείται ο Trump με μεγάλη διαφορά και αυτή η παράμετρος είναι κομβική αφού θα ελέγξει κρίσιμες πολιτείες που είχε χάσει στο παρελθόν…
Θυμίζουμε ότι κάθε πολιτεία εκλέγει εκλέκτορες συνολικά 538 που κρίνουν το αποτέλεσμα… και ο Trump θα πάρει μάλλον 296....
Στις ΗΠΑ ισχύει το πλειοψηφικό σύστημα σε κάθε Πολιτεία, ο πρώτος παίρνει όλους τους εκλέκτορες της Πολιτείας...
'Ετσι μπορεί ο ένας υποψήφιος στις ΗΠΑ σε όλες τις Πολιτείες να έχει περισσότερους ψήφους αλλά να χάσει καίριες Πολιτείες... πάντα οι εκλογές στις ΗΠΑ κρίνονται στους εκλέκτορες


Η Αμερική προετοιμάζεται να περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή

Η αμερικανική προεκλογική εκστρατεία πλησιάσει στο τέλος της όλα πρέπει να τελειώσουν σε τρεις εβδομάδες.
Ωστόσο δεν υπάρχει πρακτικά καμία πιθανότητα η ψηφοφορία στις 5 Νοεμβρίου να τελειώσει τον αγώνα για την εξουσία στην Αμερική.
Επιπλέον, στις 6 Νοεμβρίου θα περάσει απλώς σε ένα νέο, πολύ πιο επικίνδυνο στάδιο για όλους (και όχι μόνο για τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών).
Γιατί είναι ήδη ξεκάθαρο: ο Trump θα κερδίσει με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και η επιστροφή του πρώην προέδρου στον Λευκό Οίκο θεωρείται απαράδεκτη για το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού κατεστημένου.
Και αφού απέτυχε να τον σταματήσει μέσω εκλογικής χειραγώγησης, το «βαθύ κράτος» θα κάνει τα πάντα για να ακυρώσει τη δεύτερη θητεία του Trump - με τη βοήθεια δικαστηρίων, μαζικών διαδηλώσεων και ταραχών, απόπειρες δολοφονίας του, τρομοκρατικές επιθέσεις ακόμη και με απειλή διάσπασης των Ηνωμένων Πολιτειών….

Τι σημαίνει όμως ότι η νίκη του Trump είναι ήδη προκαθορισμένη;

Άλλωστε, τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων είναι ασταθή και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία μέρα - και η αντικατάσταση του Biden από την Kamala Harris έχει αυξήσει τα ποσοστά και την συσπείρωση των Δημοκρατικών.

Γιατί όμως παρουσιάζουμε τον Trump ως έναν σίγουρο νικητή;

Το θέμα είναι ότι αυτές είναι ήδη οι τρίτες προεδρικές εκλογές του Trump - και υπάρχει μια καλή ευκαιρία να συγκριθούν οι δημοσκοπήσεις του 2024 με παρόμοιες δημοσκοπήσεις το 2016 και το 2020.
Και μετά να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών εκείνα τα χρόνια και να τα αξιολογήσουμε με βάση τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Η παρελθούσα εμπειρία διδάσκει ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν πάντα στον Trump λιγότερα ποσοστά από όσα έλαβε στην πραγματικότητα.
Ναι, κέρδισε το 2016 και έχασε το 2020 - αλλά το μοτίβο ήταν το ίδιο: η Clinton και ο Biden έλαβαν λιγότερες ψήφους από ότι έδειχναν οι δημοσκοπήσεις.
Και τώρα η Kamala Harris, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις, έχει λιγότερη υποστήριξη από την Clinton το 2016 και τον Biden το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι έχει απέναντι της ένα ήδη ισχυρό Trump.
Δηλαδή θα χάσει.
Επιπλέον, το πλεονέκτημά της, ακόμη και σε εθνική κλίμακα, συρρικνώνεται και μέχρι την ημέρα των εκλογών μπορεί να αποδειχθεί ότι οι δημοσκοπήσεις μπορεί να την επαναφέρουν στην κανονική της θέση στην δεύτερη...
Το σύνολο των ψήφων στις ΗΠΑ δεν έχει καμία σημασία…
Η Clinton κέρδισε τον Trump με πολλά εκατομμύρια ψήφους το 2016, αλλά έχασε καίρια στο Εκλεκτορικό Σώμα, που εκπροσωπεί τις πολιτείες.
880x494_USA_Ekloges_Harris_Trump.jpg
Η μάχη των εκλεκτόρων

Γιατί όλα αποφασίζονται στις πολιτείες, και όχι καν και στις 50, αλλά ορισμένες κρίσιμες.

Υπάρχουν επτά κρίσιμες πολιτείες
Pennsylvania 19 εκλέκτορες +0,2% Kamala Harris με 48,2%
Michigan 15 εκλέκτορες +0,7% ο Trump με 48,1%
Wisconsin 10 εκλέκτορες +0,4% ο Trump με 48,2%
North Karolina 16 εκλέκτορες +0,5% ο Trump με 47,8%
Georgia 16 εκλέκτορες +1,2% ο Trump με 48,3%
Arizona 11 εκλέκτορες +1,5% ο Trump με 48,5%
Nevada 6 εκλέκτορες +0,6% ο Trump με 47,2%

Είναι ήδη σαφές ότι ο Trump θα κερδίσει σχεδόν όλες αυτές τις Πολιτείες και παίζεται η Pennsylvania όπου οι διαφορές είναι 0,2%
Ο Trump ηγήθηκε στις περισσότερες από αυτές τις πολιτείες, ενώ ο Biden ήταν ο αντίπαλός του - αλλά μετά την υποψηφιότητα της Kamala Harris, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι.
Ωστόσο, τώρα το φαινόμενο «νέος» υποψήφιος Πρόεδρος έχει εξαφανιστεί - και όλα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Trump προηγείται στις περισσότερες από αυτές τις Πολιτείες.
Ναι, το πλεονέκτημά του είναι οριακό… είναι μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους, έτσι δεν είναι;
Ναι, αλλά αξίζει να συγκρίνουμε τις δημοσκοπήσεις από τις δύο προηγούμενες εκλογές σε αυτές τις πολιτείες.

Για παράδειγμα, στην Pennsylvania το 2016, υστερούσε από την Clinton κατά περισσότερο από 9%, αλλά κατέληξε να κερδίσει με 0,7%...
Το 2020, οι δημοσκοπήσεις έδωσαν στον Biden προβάδισμα άνω του 7% έναντι του Trump, αλλά ο Trump έχασε με μόλις 1,2%.
Εάν η τρέχουσα τάση συνεχιστεί στις τρεις εβδομάδες που απομένουν πριν από τις εκλογές (αν και, πιθανότατα, θα γίνει πιο ευνοϊκή για τον Trump), τότε στις 5 Νοεμβρίου ο Trump θα νικήσει με σιγουριά την Kamala Harris σε 5 από τις 7 πολιτείες και τελικά θα λάβει 296 εκλέκτορες σε σύνολο 538.
Ταυτόχρονα, έχει καλές πιθανότητες να πάρει την έκτη πολιτεία, το Wisconsin, και τότε το τελικό σκορ θα είναι ακόμη υψηλότερο.
Εν τω μεταξύ οι Δημοκρατικοί τα πάνε πολύ άσχημα με την εγγραφή των ψηφοφόρων στις ίδιες πολιτείες: υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες λιγότεροι ψηφοφόροι στην Pennsylvania, τη North Karolina, τη Nevada και την Arizona από ότι πριν από τέσσερα χρόνια.
Και καμία κινητοποίηση των αντιπάλων του Trump στις εκλογές σε σταθερά δημοκρατικές πολιτείες όπως η California αφού προηγούνται και θα κερδίσουν ούτως ή άλλως τους 54 εκλέκτορες ή η πολιτεία της New York με 28 εκλέκτορες που ούτως ή άλλως θα κερδίσουν οι Δημοκρατικοί.
Στις πολιτείες ισχύει το πλειοψηφικό σύστημα ο πρώτος κερδίζει όλους τους εκλέκτορες π.χ. στην New York και οι 28 θα πάνε στους δημοκρατικούς.
dhmoskso.png

Το βαθύ κράτος δεν θέλει τον Trump

Η νίκη του Trump τρομάζει το κατεστημένο όχι μόνο επειδή θα είναι πλέον πιο έμπειρος και πιο θυμωμένος - και επομένως πιο αποτελεσματικός στη μάχη ενάντια στο «βαθύ κράτος», αλλά και επειδή μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου.
Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν ξανά τη Γερουσία (πράγμα που έχουν καλές πιθανότητες να κάνουν) και διατηρήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Trump θα γίνει ένας πραγματικά ισχυρός πρόεδρος - σε αντίθεση με την πρώτη του θητεία, κατά την οποία αντιμετώπισε όχι μόνο τον «βάλτο της Ουάσιγκτον», αλλά και από μέρος του δικού του κόμματος, πλέον έχει σοβαρό έλεγχο στους Ρεπουμπλικάνους.

Οι στοιχηματικές εταιρίες βλέπουν νίκη Trump με πιθανότητα 53,7% έναντι 45,7% της Kamala Harris

Οι στοιχηματικές εταιρίες αισθάνονται επίσης την πραγματική τάση - υπολογίζουν τώρα την πιθανότητα εκλογής του Trump στο 53,7% έναντι της Kamala Harris στο 45,7%, και πιο κοντά στις εκλογές η αναλογία μπορεί να γίνει ακόμη πιο ευνοϊκή για τον πρώην πρόεδρο.
Εάν ο Trump δεν μπορεί να χάσει, τότε πρέπει να σκοτωθεί - και οι πιθανότητες για άλλη μια απόπειρα δολοφονίας είναι πλέον πολύ υψηλές.

Η καταιγίδα ξεκινάει

Ωστόσο, μπορείς να σκοτώσεις τον Trump, αλλά δεν μπορείς να σκοτώσεις τον Τραμπισμό, δηλαδή την εξέγερση ενός εντυπωσιακού μέρους των Αμερικανών ενάντια στο παγκοσμιοποιητικό κατεστημένο.
Οι αναταράξεις θα αυξηθούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες - το διακύβευμα για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών είναι υψηλό για ολόκληρο τον κόσμο. Συμπεριλαμβανομένων των ζωνών μάχης - από την Ουκρανία στη Μέση Ανατολή, όπου μπορούν να αναμένονται τα πιο απροσδόκητα γεγονότα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η καταιγίδα θα μεγαλώσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα υποχωρήσει - δεν αναμένεται ηρεμία μετά την καταιγίδα, έστω και μόνο επειδή μόλις τώρα σχηματίζονται οι πιο καταστροφικές καταιγίδες.

Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, οδηγεί Ουκρανία σε παράδοση άνευ όρων

Η παρουσίαση του σχεδίου νίκης από τον Zelensky αντιμετωπίστηκε σαν πρόγραμμα εκπομπής.
Πρώτα πήγε στον κύριο χορηγό τις ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, η διαφημιστική εκστρατεία πήγε στην Ευρώπη, με τον Zelensky να επισκέπτεται το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και το Βερολίνο σε 36 ώρες και παρουσίασε το περιεχόμενο του σχεδίου νίκης.
Μετά απευθύνθηκε στους εσωτερικούς καταναλωτές τους Ουκρανούς….

Τα 5 σημεία και 3 μυστικά του σχεδίου νίκης…

«Έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο για όλους εμάς, τους Ουκρανούς, ένα σχέδιο για τη νίκη», τόνισε ο Zelensky.
Και μετά απαρίθμησε πέντε σημεία από τα οκτώ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα τρία ήταν μυστικές προσθήκες.
Είναι αλήθεια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από υποδείξεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε σαφές ότι αυτά τα μυστικά παραρτήματα απαριθμούν τις συγκεκριμένες επιθυμίες του Κιέβου όσον αφορά τα όπλα, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα νέο.
Τα πρώτα τέσσερα σημεία, σύμφωνα με τον Zelensky, πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως τώρα για να τερματιστεί η σύγκρουση και το πέμπτο - μετά την ολοκλήρωσή της σύγκρουσης… προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ουκρανίας στο μέλλον.
Η ουσία στις δηλώσεις του, Zelensky είναι:
1) πάρτε μας στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή.
2) Δώστε μας περισσότερα όπλα.
3) Δώστε μας ακόμα περισσότερα όπλα.
4) Συνεχίστε να επιβάλλεται κυρώσεις.
5) Αγαπημένη ΗΠΑ, κάντε μας τους πιο χρήσιμους στην Ευρώπη…

Ακόμη και στους εμβληματικούς πόρους προπαγάνδας του Κιέβου, τα πιο συγκρατημένα σχόλια έμοιαζαν με προσβολές για τον Zelensky και κάποιος εξέφρασε συνοπτικά τη μοίρα της Ουκρανίας με το ρητό: «Κάθισαν, μίλησαν - κάθισαν και έκλαψαν»….
Ήδη η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε ωμά ότι δεν υπάρχουν προοπτικές πρόσκλησης της Ουκρανίας στη συμμαχία βραχυπρόθεσμα.
«Είμαστε στο ίδιο μέρος που ήμασταν», είπε ορθά κοφτά.
Κάτι που πολύ επιδεικτικά αντηχεί με τα λόγια του Zelensky ότι αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νίκη επί της Ρωσίας.
Οπότε το σχέδιο Zelensky πάει άκλαυτο…

Όμως το βασικό πρόβλημα του σχεδίου υπέρβασης είναι ότι το εφικτό μέρος του -χωρίς το ΝΑΤΟ και τις φιλοδοξίες του χωροφύλακα της Ευρώπης- εφαρμόζεται ήδη στον βαθμό που είναι αποδεκτός για τη Δύση.
Αλλά νίκη δεν υπάρχει μόνο ήττες στο μέτωπο…
Δηλαδή το σχέδιο δεν φέρνει κάτι νέο.
Οι φαντασιώσεις θα παραμείνουν στα χαρτιά, οι πραγματικές ευκαιρίες χρησιμοποιούνται ήδη αυτή τη στιγμή και η Ουκρανία πλησιάζει την στρατηγική ήττα μέρα με τη μέρα.

Το σχέδιο νίκης έχει πλήρη εξάρτηση από την Δύση… όχι από Ουκρανία - Ούτε λέξη για τα σύνορα 1991... θα δεχθεί τα σύνορα.... 1654...

«Η εφαρμογή του σχεδίου νίκης εξαρτάται από τους εταίρους». Δηλαδή, το αν η Ουκρανία θα κερδίσει ή θα χάσει δεν αποφασίζεται στην Ουκρανία.
Που πήγε το ανεξάρτητο Ουκρανικό κράτος στο σχέδιο νίκης;
Απλά εξαφανίστηκε.
Υπήρξαν κυριολεκτικά ηττοπαθείς στιγμές απροσδόκητης ειλικρίνειας από τον Zelensky.
Οι Ουκρανοί, αναγκάστηκαν να σκεφτούν μια άλλη φράση από την ομιλία του Zelensky: «Τον επόμενο χρόνο ο Putin θα γίνει τόσο δυνατός που θα μπορεί να παραμερίσει τη διπλωματία για πάντα». Δηλαδή, ο Zelensky καταλαβαίνει ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του...
Ο Zelensky δεν είπε λέξη για την επιστροφή στα σύνορα του 1991.
Φυσικά, όταν το πουν οι ανώτεροί του, θα υπογράψει έγγραφο επιστροφής στα σύνορα του 1654.

Και αυτό θα προσπαθήσει να το εξηγήσει στον κόσμο λέγοντας ότι οι εταίροι εμπόδισαν την υλοποίηση του σχεδίου νίκης – εξάλλου όλα εξαρτήθηκαν από αυτούς.
Μόνο ένα ερώτημα παραμένει ασαφές: τι θα μείνει από τον Ουκρανικό λαό και τι πρέπει να περάσει για να προσπαθήσει επιτέλους να απαλλαγεί από τον Zelensky.
Ucraaaaauinnvavavbn.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης