Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία διατηρεί τα επιτόκια σταθερά στο 50% - Ανησυχία για τον πληθωρισμό

Η Τουρκία διατηρεί τα επιτόκια σταθερά στο 50% - Ανησυχία για τον πληθωρισμό
Oι προσδοκίες για τον πληθωρισμό και η τιμολογιακή συμπεριφορά εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για τη διαδικασία αποπληθωρισμού

Για έβδομο συνεχόμενο μήνα, η κεντρική τράπεζας της Τουρκίας διατηρεί αμετάβλητα επιτόκια στο 50%, δεδομένου ότι η υποκείμενη τάση του πληθωρισμού αυξήθηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο.
«Οι δείκτες για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν ότι η εγχώρια ζήτηση συνεχίζει να επιβραδύνεται, προσεγγίζοντας αποπληθωριστικά επίπεδα. Ενώ ο δομικός πληθωρισμός αγαθών παραμένει χαμηλός, η βελτίωση του πληθωρισμού υπηρεσιών αναμένεται να επέλθει το τελευταίο τρίμηνο.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα όσον αφορά τον ρυθμό βελτίωσης του πληθωρισμού έχει αυξηθεί υπό το φως των εισερχόμενων στοιχείων.
Η Επιτροπή σημείωσε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό και η τιμολογιακή συμπεριφορά εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για τη διαδικασία αποπληθωρισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η τράπεζα συνέχισε λέγοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι οι όποιες μελλοντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής θα βασίζονται στα εισερχόμενα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης