Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμός Orban: Χάνουμε στην Ουκρανία – Μεγάλο λάθος της ΕΕ η άρνηση επαφής με Ρωσία

Ωμός Orban: Χάνουμε στην Ουκρανία – Μεγάλο λάθος της ΕΕ η άρνηση επαφής με Ρωσία
Είναι σπάνιο στην ιστορία των πολέμων να μην υπάρχει επαφή μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών είπε ο Orban
Στην ωμή παραδοχή ότι η ΕΕ και η Δύση χάνουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία αν κρίνει κανείς από το τι συμβαίνει στο πεδίο των μαχών προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban.
Σε συνέντευξη του στην ειδησεογραφική πύλη The Pioneer, o Orban είπε πως είναι μεγάλο λάθος της ΕΕ που αρνήθηκε να δημιουργήσει επαφές με τη Ρωσία αναφορικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Χάνουμε.
Και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι' αυτό.
Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφάσισαν να εισέλθουν σε αυτόν τον πόλεμο συντασσόμενοι με την Ουκρανία και παρέχοντάς της οικονομική υποστήριξη.
Ενεργούμε σαν να είναι ο δικός μας πόλεμος.
Και τώρα χάνουμε
Αυτό σημαίνει ότι επιλέξαμε μια αποτυχημένη στρατηγική σε αυτόν τον πόλεμο» υποστήριξε ο Orban, ο οποίος τόνισε ότι ήταν μεγάλο λάθος της ΕΕ να αρνηθεί τη δημιουργία μιας επαφής με τη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Οι διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητες» είπε ο Orban, αναφέροντας πως μόνο οι διαπραγματεύσεις μπορούν να βάλουν τέλος σε αυτόν τον πόλεμο.
«Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση στην ιστορία των πολέμων, όταν δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.
Εάν ανοιχτά και επιδεικτικά λέμε ότι δεν θέλουμε να μιλήσουμε με τους Ρώσους, τότε αυτό είναι μεγάλο λάθος» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης