Τελευταία Νέα
Πολιτική

Novartis - Άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή για τα «λαδέμπορα» και «αδιευκρίνιστος» σε Άδωνι Γεωργιάδη

Novartis - Άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή για τα «λαδέμπορα» και «αδιευκρίνιστος» σε Άδωνι Γεωργιάδη
Ο κ. Πολάκης παραπέμπεται στη δικαιοσύνη με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης μέσω του διαδικτύου, εναντίον του υπουργού της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της Novartis
Την άρση ασυλίας του βουλευτή και υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 224 ψήφους υπέρ έναντι 46 κατά και δύο «παρών». Ο κ. Πολάκης παραπέμπεται στη δικαιοσύνη με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης μέσω του διαδικτύου, εναντίον του υπουργού της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της Novartis.
Ο κ. Πολάκης επέμεινε και σήμερα ότι δεν παίρνει «ούτε λέξη πίσω» για όσα κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να υπογραμμίζει ότι «έχει ελεγχθεί από όλες τις αρμόδιες αρχές, έχει αθωωθεί από όλους τους θεσμούς, όλα έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη, δεν υπήρξαν καν ενδείξεις ή αποχρώσεις για να ασκηθεί κατηγορία εναντίον του και η μήνυση είναι το έσχατο μέσο για να σταματήσει να σπιλώνεται η τιμή και η αξιοπρέπειά του».
«Δεν παίρνω λέξη πίσω. Ούτε το λαδέμπορας, ούτε το αδιευκρίνιστος, ούτε τον χρηματισμό από τη Novartis. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει και που θα είμαι κι εγώ παρών, να βρούμε έναν δικαστή ο οποίος θα μπει στην ουσία της υπόθεσης. Έτσι όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές και με τις καταθέσεις τριών ουσιωδών και αξιόπιστων μαρτύρων, ανάγκασαν τη Novartis να έρθει σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο και να πληρώσει 350 εκατ. δολάρια», ανέφερε ο κ. Πολάκης. Και κατέληξε ότι «Επιμένω σε αυτά που είπα το 2016, είχα απόλυτο δίκαιο. Εγώ δεν ζητώ καμιά συγνώμη από κανέναν ο οποίος διασπάθισε δημόσιο χρήμα. Δεν ζητάω καμία συγνώμη και υπόσχομαι στον ελληνικό λαό ότι μέχρι το τέλος θα συνεχίσω να πολεμώ για να φτιάξουμε μια έντιμη Ελλάδα».
«Με ψάξανε επί τέσσερα χρόνια, μου άνοιξαν τους λογαριασμούς, με έλεγξαν φορολογικά, κάνανε ό,τι έπρεπε να κάνουν όλες οι αρχές της χώρας, αθωώθηκα από όλους και είπαν, ο κ. Γεωργιάδης παραδίδεται στην κοινωνία αθώος. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Πολάκης λέει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω. Πείτε μου εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην άρση ασυλίας, τι πρέπει να κάνω; Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω. Εδώ στην Ελλάδα άλλος θεσμός δεν υπάρχει πέραν της δικαιοσύνης», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης.
Και συνέχισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν ένας πολιτικός σου αντίπαλος έχει αθωωθεί από όλους τους θεσμούς για όσες κατηγορίες πιστεύατε εσείς -και δικαίωμα σας-, δεν μπορεί να συνεχίζετε να τον σπιλώνετε. Δεν γίνεται. Άρα πρέπει να μπει ένα όριο. Και τη μήνυση την έκανα κ. Παππά, το λέω, γιατί είστε και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, για να μπει ένα όριο. Αν εσείς έχετε να μου προτείνετε ένα άλλο όριο, ένα άλλο τρόπο για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου να το συζητήσουμε και να αποσύρω και τη μήνυση. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να σταματήσει ο κ. Πολάκης να με συκοφαντεί; Εγώ δεν βλέπω κανέναν άλλο. Είναι το έσχατο καταφύγιο που μου έχει μείνει, όχι η πρώτη επιλογή».
«Με πολύ μεγάλο σεβασμό στη συναδελφική σχέση που έχουμε αναγκαστικά, ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, θέλω να σας παρακαλέσω, ούτε τα εσωκομματικά να σας επηρεάσουν, για το αν είναι υποψήφιος αρχηγός και έχετε αυτά που έχετε, ούτε οι φιλίες σας ή οι προσωπικές σας σχέσεις, αλλά σεβόμενοι τον θεσμικό σας ρόλο και υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμα και ενός πολιτικού αντιπάλου, να επιτρέψετε να δικαστεί ο κ. Πολάκης. Παρακαλώ πολύ να μην εμφιλοχωρήσουν κομματικά κριτήρια εδώ, να ψηφίσετε το δίκαιο, που είναι ο κ. Πολάκης και όλα αυτά που υποστήριξε αμετανόητα και πάλι να τα αποδείξει στο δικαστήριο» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως «Το δηλώνω και τώρα ότι, αν έρθει με τη λήξη της συνεδρίασης και πει “ζητώ συγνώμη, σέβομαι τις δικαστικές αρχές και αίρω όσα είπα”, θα αποσύρω τη μήνυση. Γιατί για μένα η μήνυση είναι το έσχατο καταφύγιο που έχει μείνει και όχι η πρώτη επιλογή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης