Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Bernard Arnault της LVMH και η Red Bull αγοράζουν την Paris FC

Ο Bernard Arnault της LVMH και η Red Bull αγοράζουν την Paris FC
Η εξαγορά του γαλλικού συλλόγου θα σηματοδοτούσε την τελευταία επιδρομή του Αρνό στον αθλητισμό αφού η LVMH υπέγραψε 10ετή συμφωνία χορηγίας με τη Formula 1 αυτόν τον μήνα και χορηγούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της LVMH Bernard Arnault συνεργάστηκε με την εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull για να αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο στη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα δεύτερης κατηγορίας Παρί FC, ανακοίνωσε σήμερα (17/10) το γραφείο της οικογένειας Αρνό.
Η Agache, η εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Αρνό, και η Red Bull έχουν ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον σημερινό ιδιοκτήτη Πιερ Φερασί για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο της Παρί FC, με τη Red Bull να επιδιώκει μια μειοψηφική συμμετοχή, ανέφερε η Agache.
Η εξαγορά του γαλλικού συλλόγου θα σηματοδοτούσε την τελευταία επιδρομή του Αρνό στον αθλητισμό αφού η LVMH υπέγραψε 10ετή συμφωνία χορηγίας με τη Formula 1 αυτόν τον μήνα και χορηγούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Αυτές οι κινήσεις προσφέρουν ένα νέο παγκόσμιο σκηνικό για τις μεγάλες εταιρείες της LVMH, όπως η Louis Vuitton και ο Dior, η σαμπάνια Moet & Chandon και η μάρκα ρολογιών Tag Heuer.
Η προτεινόμενη εξαγορά συνεχίζει την τάση δισεκατομμυριούχων να αγοράζουν ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλη την Ευρώπη, ενώ δημιουργούν μία σκηνή «μονομαχίας» στο Παρίσι με την πρωταθλήτρια της Ligue 1, Παρί Σεν Ζερμέν, που ανήκει στην Qatar Sports Investments.
Η Agache και η Red Bull στοχεύουν να παράσχουν στην Παρί FC «τους απαραίτητους πόρους για να... εδραιώσουν μόνιμα τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες στην ελίτ του γαλλικού ποδοσφαίρου και στις καρδιές των Παριζιάνων», πρόσθεσε η Agache.
«Με την άφιξή της ως πλειοψηφικού μετόχου του συλλόγου, ο σύλλογος θα πάρει μια νέα διάσταση με νέους στόχους και κριτήρια επιτυχίας».
Η Agache είπε ότι η Red Bull, η οποία έχει ήδη ένα χαρτοφυλάκιο συλλόγων στη Νότια Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστρία και τη Γερμανία, θα συμμετάσχει κυρίως σε συμβουλευτικό ρόλο, βοηθώντας τον σύλλογο να εντοπίσει νεαρά ταλέντα ή καθιερωμένους παίκτες «για να επιστρέψει σταδιακά η ανδρική ομάδα στο την ελίτ του ανδρικού ποδοσφαίρου».
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, διορίστηκε επικεφαλής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για τη Red Bull.
Ο Antoine Arnault, ο γιος του προέδρου της LVMH, θα εκπροσωπήσει την οικογένεια στο διοικητικό συμβούλιο της Παρί FC: «Η οικογένειά μας ήταν πάντα κοντά στον κόσμο του αθλητισμού», είπε στη δήλωση.
«Με την υποστήριξή μας, καθώς και την ανεκτίμητη υποστήριξη του συνεργάτη μας Red Bull, ελπίζουμε ότι, σταδιακά, θα γράψουμε μαζί ένα νέο και εξαιρετικό κεφάλαιο στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου».
Η Παρί ιδρύθηκε το 1969 πριν συγχωνευθεί με το Σταντ Σεν Ζερμέν για να σχηματίσει την Παρί Σεν Ζερμέν το 1970. Δύο χρόνια αργότερα, ο σύλλογος χωρίστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν για να γίνει Παρί FC. Έπαιξε για τελευταία φορά στην κορυφαία κατηγορία τη σεζόν 1978-79.
Η Παρί, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 2 και δύο βαθμούς μπροστά από τη Λοριάν μετά από οκτώ αγώνες, είχε κατά μέσο όρο λίγο λιγότερους από 5.500 θεατές ανά παιχνίδι στη Ligue 2 την περασμένη σεζόν στο στάδιο Charlety των 19.000 ατόμων, παρόλο που τα εισιτήρια ήταν δωρεάν από τον περασμένο Νοέμβριο.
Η Red Bull κατέχει δύο από τις 10 ομάδες της Formula 1 και έχει επενδύσει σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο, με τελευταία κίνησή της να λαμβάνει μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος Championship) Λιντς τον περασμένο Μάιο.
Αυτή προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο των συλλόγων τους στη Νότια Αμερική, τις ΗΠΑ, την Αυστρία και τη Γερμανία με την ομάδα του Champions League, Λειψία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης