Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Zelensky: Η Βόρεια Κορέα στέλνει 10.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν με τη Ρωσία – Το 1o βήμα για τον Παγκόσμιο Πόλεμο

Επιμένει ο Zelensky: Η Βόρεια Κορέα στέλνει 10.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν με τη Ρωσία – Το 1o βήμα για τον Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο Zelensky ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να «εμπλέξει στην πραγματικότητα» τη Βόρεια Κορέα στον πόλεμο τους επόμενους μήνες
Η Βόρεια Κορέα προετοιμάζει 10.000 στρατιώτες διαφορετικών κλάδων και ειδικοτήτων για να συμμετάσχουν στον πόλεμο πλήρους κλίμακας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, δήλωσε ο Zelensky στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη (17/10/2024).
Ο Zelensky ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να «εμπλέξει στην πραγματικότητα» τη Βόρεια Κορέα στον πόλεμο τους επόμενους μήνες.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει όχι μόνο πεζικό αλλά και Βορειοκορεάτες ειδικούς σε διάφορους κλάδους του στρατού.
«Γνωρίζουμε ότι περίπου 10.000 στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα ετοιμάζονται να στείλουν για να πολεμήσουν εναντίον μας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πληροφορίες, ορισμένοι Βορειοκορεάτες αξιωματικοί βρίσκονται ήδη στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό.
Ο αριθμός τους είναι άγνωστος, πρόσθεσε ο Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky η συμμετοχή του βορειοκορεατικού στρατού στον πόλεμο της Ρωσίας «είναι το πρώτο βήμα για έναν Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Το Ιράν έδωσε στη Ρωσία drones, άδεια παραγωγής αυτών των UAV και πυραύλων.
 Eδώ βλέπουμε αυτό το πρώτο βήμα σε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης