Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΒΙΚΕΝ: Αποστάσεις για ΕΤΜΕΑΡ και ΥΚΩ - Γιατί είναι ασύμφορα οι Διμερείς Συμβάσεις Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας

tags :
ΕΒΙΚΕΝ: Αποστάσεις για ΕΤΜΕΑΡ και ΥΚΩ - Γιατί είναι ασύμφορα οι Διμερείς Συμβάσεις Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας
Ποιές επιφυλάξεις διατηρεί η ΕΒΙΚΕΝ απέναντι στις ωφέλειες από ΕΤΜΕΑΡ και ΥΚΩ και τι διαπιστώνει για το ενεργειακό κόστος
Με σκεπτικισμό και απαισιοδοξία αντιμετωπίζει η ενεργοβόρος βιομηχανία την προοπτική μείωσης του ενεργειακού κόστους, που συνεχίζει να την ταλανίζει μέσω της μείωσης των ρυθμιζόμενων χρεώσεων όπως το ΕΤΜΕΑΡ (χρέωση υπέρ ΑΠΕ) και των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας ) παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ειδικά κατά την παρουσίαση του ΕΣΕΚ.
Σε σχέση με τις ΥΚΩ, η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας ΕΒΙΚΕΝ υπενθυμίζει, ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν μειωθεί, όταν ολοκληρώθηκε η διασύνδεση των Κυκλάδων και η Μικρή Διασύνδεση της Κρήτης. Σημειώνει δε, ότι ενώ εντός του 2025 αναμένεται να λειτουργήσει και η Μεγάλη Διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, ήδη έχουν μεταφερθεί στο νησί ως εφεδρικές της Μικρής Διασύνδεσης τρείς αεροστροβιλικές μονάδες με κόστος για τη λειτουργία του συστήματος. Όσο δε για τα υπόλοιπα νησιά διατηρούνται με κόστος οι πεπαλαιωμένες πετρελαϊκές μονάδες της ΔΕΗ ως εφεδρεία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης