Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Δύσκολα προχωρά η ελληνική πρόταση στην Κομισιόν - Έρχεται άνοδος στις τιμές φυσικού αερίου

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Δύσκολα προχωρά η ελληνική πρόταση στην Κομισιόν - Έρχεται άνοδος στις τιμές φυσικού αερίου
«Το ενεργειακό πρόβλημα είναι πάρα πολύ σύνθετο και πάρα πολύ μεγάλο, δεν είναι μόνο ελληνικό»
Σχετικά Άρθρα

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την προοπτική υιοθέτησης από την Κομισιόν, της πρότασης Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για δημιουργία μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους περιφερειακών ενεργειακών κρίσεων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παρουσίαση του σχεδίου παραγωγικού μετασχηματισμού και ενίσχυσης της βιομηχανίας και των επενδύσεων ο επικεφαλής της Metlen ρωτήθηκε για το μείζον ζήτημα του ενεργειακού κόστους.
Όπως είπε το ενεργειακό πρόβλημα είναι πάρα πολύ σύνθετο, πάρα πολλή μεγάλο και δεν είναι μόνο ελληνικό. Αναφερόμενος στην πρόταση που υποβλήθηκε στην Κομισιόν εκτίμησε, ότι δεν θα προχωρήσει, καθώς όπως είπε οι Βρυξέλλες λειτουργούν σαν αργοκίνητο καράβι, ενώ εκτίμησε ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε νέα άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου.

H μονάδα της Σίνδου

Ολοκληρώθηκε και αναμένεται να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η μονάδα ανάκτησης μετάλλων της Metlen στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Την πιλοτική λειτουργία της μονάδας μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Metlen Eύαγγελος Μυτιληναίος στο περιθώριο της χθεσινή εκδήλωσης του υπουργείου Ανάπτυξης για το παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας .
Η επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ στη Σίνδο αφορά στην παραγωγή χαλκού και ψευδαργύρου από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά. Η δραστηριότητα θα μπορεί να παραλαμβάνει 12.000 tn/ έτος υλικών προς επεξεργασία από διάφορες πηγές.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης