Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άναυδος ο Δημήτρης Αντωνίου: Αστυνομικός του ζήτησε χαρτί γιατρού που να βεβαιώνει ότι δεν έχει δεξί χέρι

Άναυδος ο Δημήτρης Αντωνίου: Αστυνομικός του ζήτησε χαρτί γιατρού που να βεβαιώνει ότι δεν έχει δεξί χέρι
Ο ηθοποιός κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο από τα 16 του χρόνια εξαιτίας ατυχήματος

Άναυδος έμεινε ο ηθοποιός Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, όταν αστυνομικός του ζήτησε να αποδείξει με επίσημο έγγραφο πως έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί του χέρι, ώστε να μπορέσει να βγάλει διαβατήριο.
Ο ηθοποιός κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο από τα 16 του χρόνια εξαιτίας ατυχήματος και γνωστοποίησε ο ίδιος το περιστατικό με ανάρτησή του στα social media.

"Πήρα τηλέφωνο υποψιασμένος στο Αστυνομικό Τμήμα στην Καλαμαριά, προκειμένου να το επισκεφτώ για να βγάλω διαβατήριο και μου είπαν ότι δεν είναι προσβάσιμο, ούτε στο ΑΤ στη Χαριλάου. Το μόνο προσβάσιμο ΑΤ ήταν στους Νέους Επιβάτες. Αν αύριο, δηλαδή, κινδυνεύει η ζωή μου ή θέλω να κάνω μήνυση, δεν μπορώ να πάω σε ΑΤ γιατί δεν μπαίνουν στον κόπο να τα κάνουν προσβάσιμα", ανέφερε ο Δημήτρης Αντωνίου.
"Πήγα στο ΑΤ, εκεί η ράμπα είναι ζόρικη πίστα. Κάνει στροφές, είναι σκουριασμένη. Τα κατάφερα τελικά, μπήκα μέσα και πήγα στο αρμόδιο τμήμα. Εκεί ξεκινά το δεύτερο σκέλος της κωμικοτραγικότητας, αυτό της γραφειοκρατίας. Ο αστυνομικός με ρώτησε "που είναι το χέρι σου;”. Μου πέρασαν από το μυαλό πολλές αστείες απαντήσεις. Του είπα "δεν το άφησα στο σπίτι, απλά το έχασα σε ατύχημα”. Μου είπε ότι έχουμε πρόβλημα και ότι θέλει χαρτί για να αποδείξω ότι δεν έχω χέρι", υπογράμμισε.
"Τελικά το βρήκα το χαρτί που λέει ότι δεν έχω χέρι και γιατί. Αυτά είναι ένα από τα καλά της μάνας μου, που ξέρει πως λειτουργεί το Δημόσιο", είπε ο Δημήτρης Αντωνίου.
"Πρέπει να εκπαιδευτούν οι άνθρωποι στις υπηρεσίες, αλλά και να γίνουν προσβάσιμα τα τμήματα", κατέληξε ο ηθοποιός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης