Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε Δύση: Χρησιμοποιείτε την Ουκρανία για τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας – Έχετε ψευδαισθήσεις

Putin σε Δύση: Χρησιμοποιείτε την Ουκρανία για τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας – Έχετε ψευδαισθήσεις
Χωρίς ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος ο φαύλος κύκλος της βίας στη Μέση Ανατολή δεν θα σπάσει είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να δημιουργήσει κρίσιμες απειλές για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας με απώτερο στόχο τη στρατηγική μας ήττα υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στη μορφή BRICS plus.
«Αυτοί που επιθυμούν να επιφέρουν τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας, δεν γνωρίζουν την ιστορία της χώρας μας.
Πρόκειται για απατηλούς υπολογισμούς» είπε ο Putin.
«Οι αρχές της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας παραβιάζονται.
Οι διακρατικές και εσωτερικές διαμάχες ενθαρρύνονται.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να προκαλέσει κρίσιμες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, αγνοώντας τα ζωτικά μας συμφέροντα, τις δικαιολογημένες ανησυχίες και την παραβίαση των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων πολιτών» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος με την τοποθέτηση του άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου των BRICS plus.

Στο χείλος πλήρους πολέμου η Μέση Ανατολή

Στην τοποθέτηση του ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις στρατιωτικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, αναφέροντας πως όλη η περιοχή βρίσκεται στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου.
«Οι μάχες που ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο στη Γάζα έχουν πλέον επεκταθεί στον Λίβανο, ενώ και άλλες χώρες στην περιοχή έχουν επίσης επηρεαστεί.
Ο βαθμός της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχει αυξηθεί απότομα.
Όλα αυτά μοιάζουν με μια αλυσιδωτή αντίδραση που βάζει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στο χείλος ενός πολέμου πλήρους κλίμακας», είπε ο Putin, τονίζοντας ότι οι στρατιωτικές συγκρούσεις στην περιοχή δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ που κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
«Η διόρθωση της ιστορικής αδικίας κατά του παλαιστινιακού λαού μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Μέχρι να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, ο φαύλος κύκλος της βίας δεν θα σπάσει: άνθρωποι θα συνεχίσουν να ζουν σε μια ατμόσφαιρα μόνιμης κρίσης με αναπόφευκτες υποτροπές σε μεγάλης κλίμακας βία» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι μόνο στη Γάζα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους άμαχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης