Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστική μαρτυρία ομήρου της Hamas στον ΟΗΕ: «Με βίασαν και με κρέμασαν ανάποδα»

tags :
Συγκλονιστική μαρτυρία ομήρου της Hamas στον ΟΗΕ: «Με βίασαν και με κρέμασαν ανάποδα»
H δικηγόρος Amit Susana βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια στο σπίτι της στο Kibbutz Kfar Aza το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν ένοπλοι της Hamas εισέβαλαν στο σπίτι της και την απήγαγαν
Δραματική έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την απελευθέρωση των ομήρων, απηύθηνε μια Ισραηλινή όμηρος της Hamas που περιέγραψε όσα βίωσε από τους απαγωγείς της.
Ειδικότερα, η δικηγόρος Amit Susana βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια στο σπίτι της στο Kibbutz Kfar Aza το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν ένοπλοι της Hamas εισέβαλαν στο σπίτι της και την απήγαγαν.
Οι ισραηλινές κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν πόσο σθεναρά τους πολέμησε, κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τους μέχρι που μια ομάδα τρομοκρατών αναγκάστηκε να την σηκώσει και να τη μεταφέρει με τα πόδια πίσω στα σύνορα προς τη Γάζα.
«Ήμουν μόνη, αλυσοδεμένη από τους αστραγάλους με μεταλλική αλυσίδα, ανίκανη να κινηθώ και αναγκασμένη να ικετεύω για να χρησιμοποιήσω το μπάνιο», είπε και πρόσθεσε:
«Μου επιτέθηκε σεξουαλικά ο τρομοκράτης της Hamas που με φρουρούσε.
Με ανάγκασε να μπω στο ντους, ακολουθώντας με από κοντά, με το όπλο του να με σημαδεύει.
Η βαριά του αναπνοή και το αρπακτικό του βλέμμα ήταν τρομακτικά… Ήμουν αδύναμη να το σταματήσω.
Δεν είχα κανέναν να με παρηγορήσει και έπρεπε να συμπεριφερθώ καλά στον άνδρα που μόλις με είχε βιάσει με τον πιο φρικτό τρόπο».
Η μαρτυρία της Amit Susana συνεχίστηκε: «Λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκα σε μια νέα τοποθεσία, όπου με παρακολουθούσαν άλλοι τρομοκράτες της Hamas.
Σε αυτό το νέο μέρος με βασάνισαν - με κρέμασαν ανάποδα, με χτύπησαν και με εξευτέλισαν. Κάθε στιγμή φοβόμουν για τη ζωή μου».
Η Amit Susana απελευθερώθηκε περίπου 55 ημέρες αργότερα μαζί με αρκετούς άλλους ομήρους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλοϊσραηλινής Mia Schem, σε αξέχαστες σκηνές που είδαν μασκοφόρους μαχητές να την παραδίδουν σε εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι Παλαιστίνιοι παρακολουθούσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης