Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση της Hezbollah σε ισραηλινή αεροπορική βάση, βομβαρδίζει το Ισραήλ χωριό στον νότιο Λίβανο - Γάζα: 42.924 οι νεκροί

Επίθεση της Hezbollah σε ισραηλινή αεροπορική βάση, βομβαρδίζει το Ισραήλ χωριό στον νότιο Λίβανο - Γάζα: 42.924 οι νεκροί
Λίβανος: Ο στρατός του Ισραήλ ανατινάσσει σπίτια σε μεθοριακό χωριό
Η φιλοϊρανική οργάνωση Hezbollah του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με drones κατά της ισραηλινής αεροπορικής βάσης του Τελ Νοφ νότια του Τελ Αβίβ, την πρώτη επίθεση κατά της στρατιωτικής αυτής εγκατάστασης σε έναν χρόνο πολεμικής κλιμάκωσης ανάμεσα στην Hezbollah και το Ισραήλ.
Αν και η Hezbollah ανακοινώνει καθημερινά επιθέσεις της κατά ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων, σήμερα ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «εναέρια επίθεση με drones» κατά της βάσης του Τελ Νοφ. Πρόκειται για την πρώτη ανάληψη ευθύνης αυτούς του είδους σε διάστημα ενός έτους.

Λίβανος: Ο στρατός του Ισραήλ ανατινάσσει σπίτια σε μεθοριακό χωριό

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει ανατινάσσοντας σπίτια σε χωριό στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ.
Στο χωριό Ανταϊσέχ «ο στρατός του ισραηλινού εχθρού ανατινάσσει και καταστρέφει από τα ξημερώματα σπίτια σε συνοικίες κοντά στο συρματόπλεγμα» που βρίσκεται στα σύνορα.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «μια έκρηξη σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών στον Λίβανο», τόσο ισχυρής που ενεργοποιήθηκε το σύστημα προειδοποίησης σεισμών σε μεγάλο μέρος της ισραηλινής επικράτειας.

Τραγικός απολογισμός στη Γάζα: 42.924 οι νεκροί

Το υπουργείο Υγείας της Hamas στην Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε νέο απολογισμό 42.924 νεκρών στο παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.
Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες 48 ώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Περί τους 100.833 έχουν τραυματισθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου μετά τις επιθέσεις της Χαμάς του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης