Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση φωτιάς στο βόρειο Ισραήλ με 125 ρουκέτες από Hezbollah - Βομβαρδισμός αμάχων στο Λίβανο

Κόλαση φωτιάς στο βόρειο Ισραήλ με 125 ρουκέτες από Hezbollah - Βομβαρδισμός αμάχων στο Λίβανο
Ανοικτά τα μέτωπα στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και τα σύνορα με το Λίβανο
Την ώρα που το Ισραήλ προχώρησε σε επίθεση στο Ιράν, τα μέτωπα στη Λωρίδα της Γάζας, τη  Δυτική Όχθη και τα σύνορα με το Λίβανο παραμένουν σε κόλαση φωτιάς.
Συνεχίζει η Hezbollah να βομβαρδίσει στο Βόρειο Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Συνάμεων (IDF) έριξε συνολικά 125 ρουκέτες στοχεύοντας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ηezbollaz, η οργάνωση του Λιβάνου επισήμανε ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε 5 ισραηλινές κατοικημένες ζώνες
Ανακοίνωσε ότι «πύραυλοι εκτοξεύτηκαν» σε πέντε κατοικημένες περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων της περιοχής Krayot κοντά στη Haifa.
Σε ανακοίνωσή της, η λιβανέζικη ένοπλη ομάδα ανέφερε επίσης «μία ρουκέτα» είχε βάλει στόχο τη βάση Meishar την οποία αποκάλεσε «αρχηγείο πληροφοριών του Ισραήλ για τη βόρεια περιοχή».
Νωρίτερα, η ομάδα εξαπέλυσε επίθεση με drone κατά της αεροπορικής βάσης του Ισραήλ Tel - Nof, νότια του Τελ Αβίβ.
Ανέφερε επίσης ότι πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε Ισραηλινούς στρατιώτες στα περίχωρα του χωριού του λιβάνου Aita al-Shaab.
Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η ένοπλη ομάδα του Λιβάνου εκτόξευσε περίπου 80 βλήματα με στόχο πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές με στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.
«Από τις 15:00 [12:00 GMT], περίπου 80 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Hezbollah», ανέφερε ο στρατός σε δήλωση.

Οι μάχες μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah έχουν ενταθεί αφού η πρώτη ενίσχυσε την επίθεσή της οργάνωσης από τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, και μια χερσαία επιχείρηση.
Οι Ταξιαρχίες Qassam έπληξαν τις ισραηλινές δυνάμεις στη Jabalia
Η ένοπλη πτέρυγα της Hamas λέει ότι οι μαχητές της ανατίναξαν ένα σπίτι όπου βρίσκονταν Ισραηλινοί στρατιώτες, με αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες.
Οι Ταξιαρχίες Qassam πρόσθεσαν ότι έπληξαν δύο τεθωρακσιμένα την Παρασκευή (25/10), βόρεια του στρατοπέδου Jabalia στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Δολοφονία διοικητή της Hamas στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι διεξήγαγε μια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση βάσει πληροφοριών» στο Tulkarem, στο δυτικό άκρο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου ισχυρίζεται ότι σκότωσε έναν διοικητή της Hamas.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναγνώρισε τον άνδρα ως τον 29χρονο Islam Jameel Odeh.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν νωρίς το πρωί ένα κτίριο κατοικιών στη συνοικία al-Salam του Tulkarem, στοχεύοντας ένα διαμέρισμα με συνεχείς πυροβολισμούς και περισσότερες από 20 οβίδες εκρηκτικών.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η Odeh είχε αναλάβει την ηγεσία των επιχειρήσεων της Hamas στο Tulkarem μετά τον θάνατο του Zahi Oufi σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 3 Οκτωβρίου και ισχυρίστηκε ότι σχεδίαζε ενεργά περαιτέρω επιθέσεις.



ΙDF: Κατέσχεσαν 4 εκτοξευτήρες πυραύλων με 160 ρουκέτες

Στρατιωτική δύναμη από την 91η Μεραρχία κατέσχεσαν τέσσερις εκτοξευτήρες πυραύλων τοποθετημένους σε φορτηγά κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις - IDF.
Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, οι εκτοξευτήρες ήταν οπλισμένοι με περίπου 160 ρουκέτες.
Περίπου 130 εκτοξευτές πυραύλων της Hezbollah χτυπήθηκαν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το IDF.
Οι εκτοξευτές περιλάμβαναν εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της θανατηφόρας επίθεσης της Παρασκευής (25/10) στο Majd al-Krum.
Εν τω μεταξύ, περίπου 125 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Hezbollah από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σε δύο μπαράζ τις τελευταίες ώρες.
Οι IDF αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.


Λίβανος: Ο στρατός του Ισραήλ ανατινάσσει σπίτια σε μεθοριακό χωριό

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει ανατινάσσοντας σπίτια σε χωριό στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ.
Στο χωριό Ανταϊσέχ «ο στρατός του ισραηλινού εχθρού ανατινάσσει και καταστρέφει από τα ξημερώματα σπίτια σε συνοικίες κοντά στο συρματόπλεγμα» που βρίσκεται στα σύνορα.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «μια έκρηξη σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών στον Λίβανο», τόσο ισχυρής που ενεργοποιήθηκε το σύστημα προειδοποίησης σεισμών σε μεγάλο μέρος της ισραηλινής επικράτειας.
Οι ενέδρες της Hezbollah στο νότιο Λίβανο προκαλούν σημαντικές απώλειες στο Ισραήλ

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνελήφθησαν σε μια σειρά από ενέδρες της Hezbollah ενώ διείσδυσαν στο νότιο Λίβανο τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές απώλειες στις τάξεις τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης.
Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου αρκετά «δύσκολα περιστατικά ασφαλείας» στον Λίβανο.
Ελικόπτερα ακούστηκαν και φάνηκαν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία του βόρειου Ισραήλ.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια εβραϊκή ιστοσελίδα δημοσίευσε είδηση ότι ο στρατός κατοχής δέχτηκε ένα οδυνηρό πλήγμα και ότι υπήρχαν πολλοί νεκροί και τραυματίες.
Ξαφνικά, οι ειδήσεις αποσύρθηκαν και μαυρίστηκαν, αλλά ο αριθμός των αεροσκαφών διάσωσης και ασθενοφόρων και ο θρήνος αποκάλυψαν τα πάντα», επισήμανε ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος και αναλυτής για τις ισραηλινές υποθέσεις, Azzam Abu al-Adas.
Μια σειρά από άλλες ενέδρες και επιθέσεις της Hezbollah έπληξαν τις ισραηλινές δυνάμεις καθώς επιχειρούσαν στο νότιο Λίβανο το βράδυ της Πέμπτης (24/10).
«Τρομοκράτες της Hezbollah εξαπέλυσαν επίθεση προς την περιοχή όπου επιχειρούν οι δυνάμεις μας…
Μία από τις ρουκέτες έπεσε κοντά σε ένα κτίριο μέσα στο χωριό – όπου διέμενε μια δύναμη από το τάγμα. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν επίσης μαχητές από το 89ο τάγμα, καθώς και μαχητές από νηοπομπή επιμελητείας», ανέφερε ο ισραηλινός στρατιωτικός ανταποκριτής Doron Kodosh στις 25 Οκτωβρίου.
Πρόσθεσε ότι πέντε σκοτώθηκαν και περίπου δώδεκα τραυματίστηκαν.
Εβραϊκά ΜΜΕ ανέφεραν την Πέμπτη (24/10) ότι μαχητές της Hezbollah σκότωσαν τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισαν έξι, εκ των οποίων οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι μαχητές βγήκαν από μια σήραγγα και έριξαν χειροβομβίδες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα.
Οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά, αλλά ήταν αβέβαιοι εάν χτυπήθηκαν μαχητές της Hezbollah, σύμφωνα με τις αναφορές.
Σημειώθηκε επίσης ότι η περιοχή από την οποία αναδύθηκαν οι μαχητές της Hezbollah είχε γίνει στόχος αεροπορικών επιδρομών πριν από την άφιξη των χερσαίων δυνάμεων. Παρόλα αυτά, οι μαχητές της Hezbollah κατάφεραν να οχυρώσουν τη θέση τους και εκτόξευσαν αρκετές χειροβομβίδες όταν εντόπισαν την προέλαση των ισραηλινών στρατευμάτων.
Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στις 24 Οκτωβρίου ότι 57 Ισραηλινοί στρατιώτες και αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των χερσαίων συγκρούσεων στον Λίβανο στις αρχές αυτού του μήνα.
«Πολεμούμε τη Hezbollah και έχουμε το πάνω χέρι στις μάχες, αλλά πληρώνουμε βαρύ τίμημα», είπε ο εκπρόσωπος.
Η Αίθουσα Επιχειρήσεων της Hezbollah ανέφερε σε δήλωση στις 23 Οκτωβρίου ότι οι μαχητές της έχουν σκοτώσει περισσότερους από 70 στρατιώτες και αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 600.
 
Τραγικός απολογισμός στη Γάζα: 42.924 οι νεκροί

Το υπουργείο Υγείας της Hamas στην Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε νέο απολογισμό 42.924 νεκρών στο παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.
Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες 48 ώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Περί τους 100.833 έχουν τραυματισθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου μετά τις επιθέσεις της Χαμάς του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης