Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει με πάταγο η Ουκρανία: Ετοιμάζουν άμυνα σε Pavlograd, Izyum - Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν σε 5 κατευθύνσεις

Καταρρέει με πάταγο η Ουκρανία: Ετοιμάζουν άμυνα σε Pavlograd, Izyum - Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν σε 5 κατευθύνσεις
Maryana Bezuglaya (Βουλευτής Ουκρανίας): Το Donbass πέφτει, να φτιάξουμε άμυνα σε Pavlograd και Izyum στο Kharkiv - Οι Ρώσοι θα επιτεθούν σε 5 κατευθύνσεις  - Maxim Zorin (3η Ταξιαρχία εφόδου Ουκρανίας): To Pokrovsk θα πέσει η Ουκρανία να ετοιμάσει άμυνες στην περιφέρεια Dnepropetrovsk
(upd 8) H κατάσταση στο Ουκρανικό επιχειρησιακό θέατρο πολέμου είναι τραγική.
Όπως δηλώνουν οι Ουκρανοί και συγκεκριμένα η Maryana Bezuglaya  Βουλευτής της Ουκρανίας του κόμματος του Zelensky... άμεσα θα πρέπει να δημιουργηθεί περιμετρική άμυνα στο Pavlograd στην περιοχή Dnepropetrovsk και στο Izyum, στην περιοχή Kharkiv
«Το Selydove έχει ήδη κατακτηθεί από τους Ρώσους.
Το 50% του Kursk που κατείχαν οι Ουκρανοί χάθηκε.
Το Pavlograd είναι η πλησιέστερη πόλη όπως και το Izyum εκεί πρέπει να δημιουργήσουμε άμυνες»
Η δήλωση αυτή αποδεικνύει ότι η Ουκρανία κατέρρευσε με πάταγο στο Donbass και επίσης δείχνει ότι χάνεται συνολικά ο έλεγχος…
Οι Ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν στρατηγικά χτυπήματα στην Ουκρανία ώστε να τελειώσουν τον Ουκρανικό στρατό.
Οι 5 κατευθύνσεις που θα χτυπήσουν οι Ρώσοι είναι Kharkiv, Dnepropetrovsk, Sumy, Zaporizhia και Kherson
Εν τω μεταξύ ζήτησαν ειρήνη και ανακάλεσαν σε 24 ώρες οι Ουκρανοί όπως αποκάλυψε ο Putin...
Σε στρατιωτικό επίπεδο... αιφνιδιάστηκαν οι Ταξιαρχίες 82η, 225η, 22η της Ουκρανίας στο Kursk.
Οι Ουκρανοί βλέποντας την κατάρρευση έστειλαν 5 Ταξιαρχίες στο Pokrovsk...


Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η Ρωσία θα αναπτύξει βορειοκορεατικές δυνάμεις σε ζώνες μάχης στην Ουκρανία στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2024

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει άμεσα βορειοκορεατικές δυνάμεις σε ζώνες μάχης στις 27 και 28 Οκτωβρίου, καθώς Ρώσοι και Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι μιλούν με ασάφεια ως προς την παρουσία βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία.
Ο Zelensky τόνισε ότι η εμπλοκή των βορειοκορεατικών δυνάμεων στη μάχη είναι βήμα κλιμάκωσης και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση σε Ρωσία και Βόρεια Κορέα.
Ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Ruben Brekelmans επιβεβαίωσε στις 25 Οκτωβρίου ότι οι ολλανδικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Ρωσία αναπτύσσει τουλάχιστον 1.500 βορειοκορεατικές δυνάμεις πιθανότατα στην περιφέρεια Kursk.
Η Κύρια Στρατιωτική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) δημοσίευσε μια υποκλαπείσα συνομιλία στις 25 Οκτωβρίου στην οποία στοιχεία της Ρωσικής 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (Στόλος Μαύρης Θάλασσας, Νότια Στρατιωτική Περιοχή) που δρα στην Περιφέρεια του Kursk φέρεται να εξέφραζαν ανησυχίες για την ικανότητα των Βορειοκορεατών να προσαρμοστούν στη ρωσική κουλτούρα και γλώσσα διοίκησης κατά την ανάπτυξή τους στην περιοχή.
Ένας εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης που επιχειρεί στην κατεύθυνση του Kursk δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη παρατηρήσει βορειοκορεατικά στρατεύματα στην περιφέρεια Kursk και τόνισε ότι οι βορειοκορεατικές δυνάμεις δεν έχουν εμπειρία να πολεμούν σε μεγάλης κλίμακας πολέμους με επίκεντρο την τεχνολογία.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η Δύση κουράστηκε με την Ουκρανία – 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι στο Kursk

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin σημείωσε ότι η Δύση κουράστηκε με την Ουκρανίας… ενθαρρύνει τη Ρωσία να συνεχίσει την αντεπίθεση στην Ουκρανία οδηγώντας σε μεγάλη στρατηγική νίκη.
Ο Putin τόνισε δηλώνοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να συνεχίσει να διπλασιάζει τις πολεμικές της προσπάθειες στην Ουκρανία και να μην δίνει σημασία στις συζητήσεις για την κόπωση του εχθρού.
Ο Putin πρόσθεσε ότι η Δύση «αρχίζει να αξιολογεί ρεαλιστικά την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία» και «αλλάζει τη ρητορική της» σχετικά με την ανάγκη για «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας και ότι η Ρωσία μπορεί «μόνο να επαινέσει» τη Δύση για αυτή την αλλαγή στάσης.
Ο Putin δήλωσε ότι η έκβαση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι υπέρ της Ρωσίας και θα βασίζεται στην «πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης», υποδεικνύοντας ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στον αρχικό της στόχο να αναγκάσει την ουκρανική κυβέρνηση να συνθηκολογήσει άνευ όρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις «απέκλεισαν» περίπου 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στην Περιφέρεια Kursk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις που είναι «περικυκλωμένες» στην περιφέρεια Kursk «δεν καταλαβαίνουν καν ότι είναι περικυκλωμένες».
O Ρωσικός στρατός διεξάγει μια επιτυχημένη διείσδυση σε ορισμένες ουκρανικές θέσεις στην περιφέρεια Kursk έχοντας ανακαταλάβει το 50% με 55% των εδαφών που πήραν προσωρινά οι Ουκρανοί,έχοντας σκοτώσει ή τραυματίσει 26.500 Ουκρανούς στρατιώτες.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, στρατηγός Oleksandr Syrskyi, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Putin ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν περικυκλωμένες και τόνισε ότι οι Ρώσοι νεκροί και τραυματίες ανήλθαν σε 17.819 άτομα (συμπεριλαμβανομένων 711 αιχμαλώτων πολέμου) από τον Αύγουστο αλλά δεν παρείχε καμία απόδειξη αυτών των ισχυρισμών.
Ανεξάρτητες πηγές από την Δύση αναφέρουν ότι ο Ρωσικός στρατός στο Kursk έχει χάσει 6.500 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.

Bloomberg: Η απάντηση του ΝΑΤΟ στην αποστολή Βορειοκορεατικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα είναι περιορισμένη

Η πιθανή απάντηση του ΝΑΤΟ στην αποστολή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα είναι «περιορισμένη», αναφέρει το Bloomberg.
Οι απαντήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αυξημένη υποστήριξη προς την Ουκρανία και ισχυρότερες συνεργασίες στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Bloomberg, αναφερόμενο σε έγγραφα νοτιοκορεατικών πληροφοριών, έγραψε ότι η δεύτερη ομάδα βορειοκορεατικών στρατιωτικών θα αναχωρήσει σύντομα για τη Ρωσία.
Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, η πρώτη ομάδα των 1.500 επίλεκτων στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύεται ήδη στη ρωσική Άπω Ανατολή ως μέρος μιας προγραμματισμένης ανάπτυξης περίπου 10.000 Βορειοκορεατών στρατιωτών.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών, Kirill Budanov, δήλωσε ότι περίπου 11.000 στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα ολοκληρώνουν εκπαίδευση στη Ρωσική Ομοσπονδία και θα μπορούν να πολεμήσουν εναντίον της Ουκρανίας από την 1η Νοεμβρίου 2024.
Ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ανέφερε στον Zelensky «για τη συμμετοχή της Ρωσίας σε στρατιωτικό προσωπικό από τη Βόρεια Κορέα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία θα αναπτύξει τον πρώτο βορειοκορεατικό στρατό σε ζώνες μάχης ήδη από τις 27-28 Οκτωβρίου.

Maryana Bezuglaya (Βουλευτής Ουκρανίας): Το Donbass πέφτει, να φτιάξουμε άμυνα σε Pavlograd και Izyum στο Kharkiv - Οι Ρώσοι θα επιτεθούν σε 5 κατευθύνσεις 

Η Maryana Bezuglaya Ουκρανή βουλευτής του κόμματος του Λαού του Zelensky δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί μια περιμετρική άμυνα του Pavlograd, στην περιοχή Dnepropetrovsk και του Izyum, στην περιοχή Kharkiv.
«Το Selydove έχει ήδη κατακτηθεί από τους Ρώσους.
Η μισή περιοχή του Kursk έχει ήδη ανακαταληφθεί από τους Ρώσους», είπε η Maryana Bezuglaya.
Το Pavlograd είναι η πλησιέστερη πόλη στην περιοχή του Donetsk στην περιφέρεια του Dnepropetrovsk.
Το Izyum είναι η πλησιέστερη πόλη στην περιοχή του Donetsk στην περιφέρεια του Kharkiv.
Κατά την Bezuglaya οι Ρώσοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν προγεφυρώματα κοντά σε πέντε περιφερειακά κέντρα της Ουκρανίας μέχρι το τέλος του φθινοπώρου για να τα καταστρέψουν.
Οι 5 κατευθύνσεις που θα χτυπήσουν οι Ρώσοι είναι Kharkiv, Dnepropetrovsk, Sumy, Zaporizhia και Kherson.
O αναπληρωτής διοικητής της Τρίτης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Maxim Zorin ζήτησε να προετοιμαστεί η περιοχή του Dnepropetrovsk για άμυνα.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τώρα την 973η ημέρα του.

Maxim Zorin (3η Ταξιαρχία εφόδου Ουκρανίας): To Pokrovsk θα πέσει η Ουκρανία να ετοιμάσει άμυνες στην περιφέρεια Dnepropetrovsk

Ο αναπληρωτής διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Maxim Zorin ζήτησε να προετοιμαστεί η περιοχή του Dnepropetrovsk για άμυνα.
«Πρέπει να προετοιμάσουμε την περιοχή του Dnepropetrovsk για άμυνα ήδη από σήμερα.
Δεν πρέπει να μετακινούμαστε συνεχώς από πόλη σε πόλη, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουμε βιαστικά αυτές τις πόλεις για άμυνα Και μην περιμένετε μέχρι η πρώτη γραμμή να μετακινηθεί σε άλλη κατοικημένη περιοχή», είπε ο Zhorin.
«Δεδομένης της κατάστασης με το Selydove και το Pokrovsk, η περιοχή Dnepropetrovsk πρέπει να προετοιμαστεί για άμυνα», πρόσθεσε ο Maxim Zorin.
Πρόσφατα ο Ουκρανικός στρατός τοποθέτησε τα "δόντια δράκου" στο Pokrovsk για να αντιμετωπιστεί η Ρωσική προέλαση με μηχανοκίνητα μέσα.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για πρώτη φορά άρχισαν να χτίζουν αμυντικές γραμμές στο δρόμο προς τον Δνείπερο πόταμο.
Βρετανοί δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση στην Zaporozhye.

Σκάνδαλο - Ο επιθεωρητής του Αμερικανικού Πενταγώνου δεν μπορεί να δικαιολογήσει πως δαπανήθηκαν 86 δισ. στην Ουκρανία

Πρωτοφανής εξέλιξη… διαφθοράς.
Ο επιθεωρητής του Αμερικανικού Πενταγώνου δεν μπορεί να δικαιολογήσει πως δαπανήθηκαν 76 δισεκ. δολάρια στην Ουκρανία
Τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία το 2022 δεν είναι καλά τεκμηριωμένα, υποδηλώνοντας προβλήματα με την παρακολούθηση των 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν στο Κίεβο τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται στην έκθεση του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι το Πεντάγωνο δεν είναι σίγουρο ότι τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία χρησιμοποιήθηκαν για τον επιδιωκόμενο σκοπό, επομένως ο ελεγκτής τα θεωρεί «αμφίβολα έξοδα».
«Χωρίς επαρκή τεκμηρίωση για την αιτιολόγηση και την επαλήθευση αυτών των πληρωμών, το Υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να παράσχει στο κοινό, στην ηγεσία ή στο Κογκρέσο διαβεβαιώσεις διαφάνειας σχετικά με τη χρήση κεφαλαίων βοήθειας στην Ουκρανία», γράφει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή.
Πρόσφατα επιθεωρητής του Πενταγώνου ανακάλυψε υπερβολική δαπάνη κεφαλαίων που διατέθηκαν για να βοηθήσουν την Ουκρανία.
Οι εκθέσεις καλύπτουν 44 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δεσμεύσει τέσσερις αμερικανικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και 42 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στην άμυνα και την ασφάλεια.
Έγινε επίσης γνωστό ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν είχε προετοιμάσει «επαρκή σχέδια» για την υποστήριξη των όπλων που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο.

Ivan Anushic (Υπουργός Άμυνας Κροατίας): Θα γίνουμε σαν την Ουγγαρία που υποστηρίζει την Ρωσία – Ξέσπασε θερμό επεισόδιο

Ο Κροάτης πρέσβης κλήθηκε στο ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών μετά από δήλωση του Κροάτη υπουργού άμυνας Ivan Anushic για τη θέση της Ουγγαρίας στο Ουκρανικό, τόνισε ο υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó
Αφορμή για τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας ήταν οι δηλώσεις του Ivan Anushic υπουργού άμυνας της Κροατίας σε συνεδρίαση της επιτροπής του Κροατικού κοινοβουλίου.
Ο υπουργός επέκρινε τη θέση του Κροάτη Προέδρου Zoran Milanovic, ο οποίος αρνήθηκε να στείλει κροατικά στρατεύματα για να συμμετάσχουν στην Αποστολή Ασφάλειας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (NSATU).
Ο Ivan Anushic είπε ότι με τη μη συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, η Κροατία θα γίνει σαν τη Σερβία και την Ουγγαρία, που υποστηρίζουν ανοιχτά τη Ρωσία.
«Θέλουμε να πάρουμε το μέρος της Σερβίας, της Ουγγαρίας, που τώρα υποστηρίζουν δημόσια τον Putin;
Θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της ομάδας και αυτού του κόσμου ή μέρος του κόσμου στον οποίο ανήκουμε τώρα: ο δυτικός κόσμος, οι δυτικές αξίες, Δυτικός πολιτισμός και δυτική δημοκρατία;». - είπε ο υπουργός άμυνας Ivan Anushic.
Σε απάντηση, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó είπε ότι η Ουγγαρία προσπαθεί για καλύτερες σχέσεις με όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας.
«Γι' αυτό ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο Κροάτης Υπουργός Άμυνας φαίνεται να έχει επιλέξει ένα νέο άθλημα - προσβάλλοντας τους Ούγγρους...
Ζητώ με σεβασμό από την κροατική κυβέρνηση να μην μας παρασύρει στις φαινομενικά έντονες εσωτερικές πολιτικές της διαμάχες με τον πρόεδρο είπε ο διπλωμάτης.
Ο Peter Szijjártó πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία δεν έχει καμία σχέση με τη διαμάχη μεταξύ της κροατικής κυβέρνησης και του αρχηγού του κράτους.
Θα πρέπει να το διευθετήσουν μεταξύ τους και δεν πρέπει να προσβάλλουν την Ουγγαρία στο μέλλον με αυτό το πρόσχημα.
Πιστεύω ότι οι διμερείς μας σχέσεις δεν τους δικαιολογούν να μας παρασύρουν σε αυτή τη διαμάχη», πρόσθεσε ο Szijjártó.

Ζήτησαν ειρήνη και ανακάλεσαν σε 24 ώρες οι Ουκρανοί – Αιφνιδιάστηκαν οι Ταξιαρχίες 82η, 225η, 22η στο Kursk - Έστειλαν 5 Ταξιαρχίες στο Pokrovsk 

Ο ουκρανικός στρατός αλέθεται στα πεδία των μαχών, ενώ το Κίεβο δεν τολμά να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Στη συνέντευξη Τύπου του μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin έκανε ορισμένες σημαντικές δηλώσεις που ρίχνουν λίγο φως στην τρέχουσα φάση της ουκρανικής σύγκρουσης.
H Ρωσία έλαβε πρόσφατα νέες ειρηνευτικές προτάσεις από την Ουκρανία μέσω Τουρκίας.
Οι Ρώσοι συμφώνησαν να τις συζητήσουν, αλλά την επόμενη κιόλας μέρα ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Zelensky αρνήθηκε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Δηλαδή έκαναν οι Ουκρανοί προτάσεις ειρήνης και τις ανακάλεσαν σε 24 ώρες...
Υπάρχουν όλο και λιγότερες πιθανότητες για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης σύντομα, επειδή η Ουκρανία έχει αρνηθεί πολλές φορές τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
O Putin υπενθύμισε τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις το 2022 στην Κωνσταντινούπολη που διακόπηκαν από τους δυτικούς προστάτες του Κιέβου.
Σήμερα, η άρση του στρατιωτικού νόμου θα οδηγούσε σε εκλογές στην Ουκρανία.
Ο Zelensky κατανοεί ότι η ειρήνη με οποιουσδήποτε όρους είναι ο τρόπος για να χάσει τη δύναμή του και να καταρρεύσει πολιτικά.
Ενώ οι δυτικοί επιμελητές του δεν είναι έτοιμοι να χάσουν την μαριονέτα τους αφού θέλουν παράσταση στον πόλεμο και να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία.
Με τη σειρά της, η Ρωσία δεν αλλάζει τη θέση της και είναι έτοιμη να εξετάσει οποιεσδήποτε επιλογές για ειρηνευτικές συμφωνίες με βάση την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.

Η πραγματικότητα είναι θλιβερή για τον ουκρανικό στρατό…

Με την επίθεσή τους στη ρωσική περιοχή Kursk, το Κίεβο προσπάθησε να αποδείξει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι επενδύσεις τους στην Ουκρανία δεν ήταν μάταιες.
Ως αποτέλεσμα, δεν επιτεύχθηκε κανένας στρατηγικός στόχος της εισβολής και ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει περισσότερους από 26.500 στρατιώτες στη ρωσική γη, που είναι σχεδόν διπλάσιος από ότι κατά τη διάρκεια της αιματηρής αντεπίθεσης του 2023 που ως γνωστό απέτυχε παταγωδώς.

Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν αυτήν τη στιγμή την ομάδα των περίπου 2.000 ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται σε καζάνι στην περιοχή του Kursk.
Μία από τις μεγάλες ουκρανικές ομάδες περικυκλώθηκε νότια της Lyubimovka.
Μεγάλες ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων επίθεσης στα πολύτιμα άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ, στάλθηκαν επειγόντως στην περιοχή σε μια προσπάθεια άρσης του αποκλεισμού.
Μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα.
Δύο ακόμη καζάνια αναφέρθηκαν κοντά στη Novoivanovka και στα δάση νότια της Olgovka.
Στην τελευταία, εκατοντάδες στρατιώτες από τις 82η, 225η και 22η ουκρανικές ταξιαρχίες αιφνιδιάστηκαν από την ταχεία ρωσική προέλαση.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην κρατούμενοι ριγμένοι στο μέτωπο.

Για αυτό, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές δεν βιάζονται να τους απελευθερώσουν από την περικύκλωση.
Οι θέσεις της Ουκρανίας δεν είναι καλύτερες στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Συνολικά 6 από τις 11 νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αναπτύχθηκαν το 2024, εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ έχουν ήδη μπει σε μάχες.
Ήδη 5 Ταξιαρχίες αναπτύσσονται στην κατεύθυνση του Pokrovsk αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Νέα Ρωσική προέλαση στο Kursk, οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει 2.000 στρατιώτες της Ουκρανίας

Οι ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιφέρεια Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 25 Οκτωβρίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 25 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά του Borki (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 25 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πρόσφατα θέσεις ανατολικά της Obukhovka (νοτιοανατολικά του Korenevo).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης κοντά στη Novoivanovka (νοτιοανατολικά του Korenevo) και στο Plekhovo (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Επίσης οι
ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Darino (νοτιοανατολικά του Korenevo και νοτιοανατολικά της Lyubimovka).
Ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD), ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν ανεπιτυχώς νοτιοανατολικά του Korenevo κοντά στη Novoivanovka, το Zeleny Shlyakh και την Alexandriya, ανατολικά της Sudzha κοντά στη Russkaya Konopelka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Plekhovo.
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν πέρα από τα διεθνή σύνορα στην Ουκρανία μετά από μάχες κοντά στο Novy Put.

Προέλαση Ρώσων στην γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 25 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δύο χιλιόμετρα κοντά στο Stelmakhivka (δυτικά του Svatove) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το "το μεγαλύτερο μέρος" της Kruhlyakivka (νότια του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταστρέφουν γέφυρες πάνω από τον ποταμό Oskil προκειμένου να κόψουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) προς την κατεύθυνση Kupyansk

Οι Ρώσοι έφθασαν στο Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Siversk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 25 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Siversk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Vyimka και το Ivano-Darivka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Siversk).

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν νοτιοανατολικά του Pokrovsk - Ουκρανοί που αυτομόλησαν βοηθούν τους Ρώσους

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης στις 25 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 24 Οκτωβρίου δείχνουν ότι στοιχεία του αποσπάσματος εθελοντών "Maxim Krivonos", που φέρεται να σχηματίστηκε από πρώην μέλη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που αυτομόλησε για να πολεμήσει για τη Ρωσία, ανέκτησε πρόσφατα θέσεις κοντά στο Ορυχείο Νο. 1 βορειοανατολικά της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν εντός και κοντά στο Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk), συμπεριλαμβανομένου του 11ου Microraion του Seldyove στο βόρειο τμήμα του οικισμού, και προχώρησαν κατά μήκος των οδών Berehova, Tsentralna και Shevchenka εντός του κεντρικού και ανατολικού Selydove.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στο Vyshneve (νότια του Pokrovsk και δυτικά του Seldyove) και προχώρησαν στην ανατολική Kreminna Balka από το Tsukuryne (και τα δύο νότια του Selydove).

Οι Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Kurakhove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Kurakhove στις 25 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν και έχουν περικυκλώσει περίπου 20 Ουκρανούς στρατιωτικούς στο Hostre και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εμπλέκονται στις ρωσικές δυνάμεις με πυρά φορητών όπλων.

Πυκνώνουν οι μάχες στην Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia βορειοανατολικά της Robotyne κοντά στη Novoandrivka και βόρεια της Robotyne προς την κατεύθυνση της Novodanylivka.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανικού Εθελοντικού Στρατού, Serhiy Bratchuk, ανέφερε στις 25 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν πρόσθετες εφεδρικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia από τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας.
Οι Ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις επίθεσης στην κατεύθυνση της Zaporizhia και ότι οι ρωσικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης επιχειρούν πιο ενεργά και προσπαθούν να εντοπίσουν τρωτά σημεία στην ουκρανική άμυνα προς αυτή την κατεύθυνση.

UAF_Kursk_Incursion_October_25_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_25_2024.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_October_25_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_25_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_25_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης