Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anushic (Υπουργός Άμυνας Κροατίας): Θα γίνουμε σαν την Ουγγαρία που υποστηρίζει τη Ρωσία – Ξέσπασε θερμό επεισόδιο

Anushic (Υπουργός Άμυνας Κροατίας): Θα γίνουμε σαν την Ουγγαρία που υποστηρίζει τη Ρωσία – Ξέσπασε θερμό επεισόδιο
Ο Ivan Anushic είπε ότι με τη μη συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, η Κροατία θα γίνει σαν τη Σερβία και την Ουγγαρία, που υποστηρίζουν ανοιχτά τη Ρωσία
Ο Κροάτης πρέσβης κλήθηκε στο ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών μετά από δήλωση του Κροάτη υπουργού άμυνας Ivan Anushic για τη θέση της Ουγγαρίας στο Ουκρανικό, τόνισε ο υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó.
Αφορμή για τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας ήταν οι δηλώσεις του Ivan Anushic, υπουργού άμυνας της Κροατίας ,σε συνεδρίαση της επιτροπής του Κροατικού κοινοβουλίου.
Ο υπουργός επέκρινε τη θέση του Κροάτη Προέδρου Zoran Milanovic, ο οποίος αρνήθηκε να στείλει κροατικά στρατεύματα για να συμμετάσχουν στην Αποστολή Ασφάλειας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (NSATU).
Ο Ivan Anushic είπε ότι με τη μη συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, η Κροατία θα γίνει σαν τη Σερβία και την Ουγγαρία, που υποστηρίζουν ανοιχτά τη Ρωσία.
«Θέλουμε να πάρουμε το μέρος της Σερβίας, της Ουγγαρίας, που τώρα υποστηρίζουν δημόσια τον Putin;
Θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της ομάδας και αυτού του κόσμου ή μέρος του κόσμου στον οποίο ανήκουμε τώρα: ο δυτικός κόσμος, οι δυτικές αξίες, Δυτικός πολιτισμός και δυτική δημοκρατία;». - είπε ο υπουργός άμυνας Ivan Anushic.
Σε απάντηση, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó είπε ότι η Ουγγαρία προσπαθεί για καλύτερες σχέσεις με όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας.
«Γι' αυτό ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο Κροάτης Υπουργός Άμυνας φαίνεται να έχει επιλέξει ένα νέο άθλημα - προσβάλλοντας τους Ούγγρους...
Ζητώ με σεβασμό από την κροατική κυβέρνηση να μην μας παρασύρει στις φαινομενικά έντονες εσωτερικές πολιτικές της διαμάχες με τον πρόεδρο είπε ο διπλωμάτης.
Ο Peter Szijjártó πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία δεν έχει καμία σχέση με τη διαμάχη μεταξύ της κροατικής κυβέρνησης και του αρχηγού του κράτους.
Θα πρέπει να το διευθετήσουν μεταξύ τους και δεν πρέπει να προσβάλλουν την Ουγγαρία στο μέλλον με αυτό το πρόσχημα.
Πιστεύω ότι οι διμερείς μας σχέσεις δεν τους δικαιολογούν να μας παρασύρουν σε αυτή τη διαμάχη», πρόσθεσε ο Szijjártó.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης