Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Οι ξεκάθαρες προτάσεις - προτεραιότητες του «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» για επίλυση των εργασιακών προβλημάτων

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Οι ξεκάθαρες προτάσεις - προτεραιότητες του «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» για  επίλυση των εργασιακών προβλημάτων
Τι αναφέρει ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και Στέλεχος της ανεξάρτητης ανανεωτικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στην Εθνική τράπεζα
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» με δήλωσή του στο bankingnews.gr, αναφέρεται στις δυσμενείς εξελίξεις στην Εθνική τράπεζα για τους εργαζόμενους λόγω της αδυναμίας του υφιστάμενου Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ να προστατεύσει τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματά τους και να αγωνιστεί για την βελτίωση της εργασιακής τους καθημερινότητας.
Όπως αναφέρει:

Η μόνη λύση είναι στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024, το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» να είναι πρώτο σε ψήφους και να τεθεί επικεφαλής μιας νέας προσπάθειας για έναν ΣΥΕΤΕ ενωτικό, διαπαραταξιακό και διεκδικητικό που θα αξιοποιεί πλήρως όλες τις δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς.
Αλλαγή τώρα στον ΣΥΕΤΕ. Για έναν ΣΥΕΤΕ που θα είναι αυτόνομος και θα κάνει διαπραγμάτευση ισχυρή και διεκδικητική με την Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας.
Η πλήρης αδυναμία του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ να σταματήσει τη χειροτέρευση της εργασιακής καθημερινότητας, να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων και να βελτιώσει την οικονομική θέση τους, παρά τα υπερκέρδη της Τράπεζας, αφήνοντας μάλιστα χωρίς αντίδραση να εφαρμόζεται το «να δίνονται πολλά σε λίγους και λίγα σε πολλούς», είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι συνάδελφοι πρέπει με την ψήφο τους το Νοέμβριο να αλλάξουν αυτό το Προεδρείο και να ενισχύσουν το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ».
Οι δικές μας ξεκάθαρες προτάσεις - προτεραιότητες - διεκδικήσεις για τη νέα τριετία :
1. Πραγματικές αυξήσεις στις τακτικές μας αποδοχές στη νέα επιχειρησιακή. Αυξήσεις ανάλογες των κερδών της ΕΤΕ και στον μισθό μας. Αλίμονο αν τη νέα επιχειρησιακή την διαπραγματευτεί το ίδιο Προεδρείο που υπέγραψε την προηγούμενη αποτυχημένη επιχειρησιακή, με την οποία όχι μόνο εργασιακά αλλά και σε όρους αγοραστικής δύναμης, βγήκαμε χαμένοι, με τις «αυξήσεις» που προέβλεπε.
2. Σημαντικός αριθμός προσλήψεων σε Δίκτυο και Διοίκηση, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Αριθμός ικανός να ξαναφέρει την αξιοπρέπεια στην εργασία των συναδέλφων και την ομαλότητα στην καθημερινότητα.
3. Δραστικές παρεμβάσεις ώστε να μειωθεί η αφόρητη πίεση και η επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων. Τέλος στην απάθεια του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ.
4. Άρση της ποσόστωσης στις εξειδικευμένες Διευθύνσεις που έχει σταματήσει την εξέλιξη για εκατοντάδες συναδέλφους, οι οποίοι έχουν κολλήσει εδώ και χρόνια στο ίδιο κλιμάκιο, χωρίς προοπτική.
5. Stop στη μόνιμη παραβίαση του ωραρίου και του δικαιώματος αποσύνδεσης των συναδέλφων (υλοποίηση επιτέλους της σχετικής πρόβλεψης της επιχειρησιακής). Σωστή εφαρμογή - χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και πληρωμή των υπερωριών.
6. Διαβούλευση από την αρχή για τον Κανονισμό Οδοιπορικών που αδικεί κατάφωρα τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να αποζημιώνονται για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν καθημερινά για να πηγαινοέρχονται στην εργασία τους. Το πρόβλημα των οδοιπορικών δεν αντιμετωπίζεται με ένα κουτσουρεμένο «επίδομα κίνησης».
7. Πρόβλεψη για βελτίωση των όρων των δανείων και των ρυθμίσεων των συναδέλφων στη νέα επιχειρησιακή. Επαναφορά του Παραρτήματος που, μετά από πολλά χρόνια, δεν υπήρξε στην προηγούμενη επιχειρησιακή.
8. Πραγματική άρση του αποκλεισμού των συναδέλφων του δικτύου από τις προκηρύξεις των Διευθύνσεων.
9. Άμεση δημιουργία ασφαλιστικού προϊόντος για τα τέκνα των συναδέλφων που δεν είναι ασφαλισμένα στον Λογαριασμό Αποκατάστασης Τέκνων, η οποία υπήρχε ως πρόβλεψη στην προηγούμενη επιχειρησιακή και το απερχόμενο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ δεν υλοποίησε. Τέλος στον εμπαιγμό των συναδέλφων.
10. Άμεση ένταξη στον Κανονισμό Εργασίας των συναδέλφων των ΙΚΥ, των Συνεταιριστικών, των τέκνων θανόντων συναδέλφων κλπ. Stop στην ομηρία τους.
Φυσικά υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα για τα οποία θα αγωνιστούμε να υπάρξει ένας επιτέλους σοβαρός τρόπος αντιμετώπισής τους.
Συνάδελφοι,
Δεν έχουμε την δυνατότητα για μία ακόμη ΧΑΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ για τους εργαζόμενους στην Εθνική και για τον ΣΥΕΤΕ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, να πλαισιώσουν την κίνησή μας και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθειά μας.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στέλνουμε ανοιχτό προσκλητήριο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΑΛΛΑΓΗΣ σε όλους τους συναδέλφους και τους καλούμε να δώσουν ψήφο προοπτικής για τον ΣΥΕΤΕ και για όλους τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στην Εθνική Τράπεζα.
Είναι προφανές ότι είναι ώρα ΑΛΛΑΓΗΣ. Εμείς μπαίνουμε ΜΠΡΟΣΤΑ.
Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας
«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης