Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Ευχές για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Ευχές για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου
Η δήλωση του Γ. Δημητροκάλλη
«Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα μια διπλή εορτή, τιμώντας την απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό, καθώς και τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, τον άγρυπνο προστάτη της πόλης. Με ρίζες βαθιά συνδεδεμένες με τον ελληνικό αγώνα και την ιστορία, η επέτειος αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την πόλη και τον Ελληνισμό», ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής, Γ. Δημητροκάλλης.
Ο κ. Δημητροκάλλης εξέφρασε θερμές ευχές, τιμώντας τον ρόλο του Αγίου Δημητρίου ως σύμβολο αντοχής και προστασίας, που διαρκεί μέσα στους αιώνες, ενώ απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική σημασία της απελευθέρωσης για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Δημητροκάλλη:
«Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη και σε όσους γιορτάζουν σήμερα!
Σήμερα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον οθωμανικό ζυγό – ένα κορυφαίο ιστορικό ορόσημο που σημάδεψε τον νεότερο Ελληνισμό – και τιμά τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, τον ακοίμητο προστάτη της πόλης.
Ο Άγιος Δημήτριος αποτελεί για αιώνες τον άγρυπνο φύλακα της Θεσσαλονίκης, στενά συνδεδεμένος με τον αγώνα και το πνεύμα της πόλης. Ο Άγιος υπήρξε το σύμβολο της αντοχής απέναντι σε Σλάβους, Άραβες, Αβάρους, Νορμανδούς, Φράγκους, Οθωμανούς και κάθε άλλον εισβολέα. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης την ημέρα της γιορτής του, στις 26 Οκτωβρίου 1912, θεωρήθηκε σημάδι θείας προστασίας.
Απολυτίκιον του Αγίου Δημητρίου:
«Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, Αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την έπαρσιν, εν τω σταδίω θαρρύνων τον Νέστορα, ούτως Άγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.»
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, χρόνια πολλά στην Μακεδονία μας!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης