Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ολονύχτιες μάχες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 17 ουκρανικά drones και χτύπησαν Dnipro και Κίεβο

Σε ολονύχτιες μάχες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 17 ουκρανικά drones και χτύπησαν Dnipro και Κίεβο
Ανταλλαγές πυρών μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας στην διάρκεια της νύχτας
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 17 ουκρανικά drones πάνω από τέσσερις περιοχές του Bryansk της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας Παρασκευής 25, προς Σάββατο 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο 26/10.
«Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας UAV [μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα] τύπου αεροσκάφους εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ματαιώθηκε.
Τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν  πάνω από το έδαφος της περιοχής, τέσσερα πάνω από το Belgorod, τρία πάνω από το Kursk και δύο πάνω από το Oryol», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για ζημιές ή θύματα.
Ρωσική πυραυλική επίθεση χθες Παρασκευή το βράδυ εναντίον της πόλης Dnipro στην κεντροανατολική Ουκρανία προκάλεσε τον θάνατο δύο ενηλίκων και ενός παιδιού και τον τραυματισμό ακόμη 19 ανθρώπων, ανακοίνωσαν το Σάββατο 26/10  οι περιφερειακές αρχές.

Από άλλα ρωσικά νυχτερινά πλήγματα σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και ένας ακόμη τραυματίστηκε στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Εξάλλου πλήγμα με drone εναντίον κτιρίου κατοικιών στο Κίεβο προκάλεσε την Παρασκευή τον θάνατο μίας εφήβου και τον τραυματισμό πέντε ακόμη ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Dnipro, περιλαμβανομένου ενός παιδιού.
Δεκαεννέα άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι παιδιά», ανέφερε στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Sergii Lysak.
Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται μετά από αυτή την «επίθεση με πυραύλους» που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με τον ίδιο.
Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών, σπίτια καθώς και στις εγκαταστάσεις ενός νοσοκομείου.
Ο Lysak έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτήρια, περιτριγυρισμένα από ερείπια, και κάτι που μοιάζει με δωμάτιο νοσοκομείου με τα σπασμένα τζάμια.
Από τις επιθέσεις στην περιφέρεια του Κιέβου σκοτώθηκε μία γυναίκα και ένας έφηβος τραυματίστηκε στη διάρκεια της νύκτας, επεσήμανε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.
Νωρίτερα χθες το βράδυ drone έπεσε σε κτήριο κατοικιών στο Κίεβο, προκαλώντας πυρκαγιά.
Ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης Sergii Popko δήλωσε πως πρόκειται για την 16η αεροπορική επίθεση της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου αυτόν τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης