Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο - Ο επιθεωρητής του Αμερικανικού Πενταγώνου δεν μπορεί να δικαιολογήσει πως δαπανήθηκαν 86 δισ. στην Ουκρανία

Σκάνδαλο - Ο επιθεωρητής του Αμερικανικού Πενταγώνου δεν μπορεί να δικαιολογήσει πως δαπανήθηκαν 86 δισ. στην Ουκρανία
Πρόσφατα επιθεωρητής του Πενταγώνου ανακάλυψε υπερβολική δαπάνη κεφαλαίων που διατέθηκαν για να βοηθήσουν την Ουκρανία
Πρωτοφανής εξέλιξη… διαφθοράς.
Ο επιθεωρητής του Αμερικανικού Πενταγώνου δεν μπορεί να δικαιολογήσει πως δαπανήθηκαν 76 δισεκ. δολάρια στην Ουκρανία.
Τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία το 2022 δεν είναι καλά τεκμηριωμένα, υποδηλώνοντας προβλήματα με την παρακολούθηση των 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν στο Κίεβο τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται στην έκθεση του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι το Πεντάγωνο δεν είναι σίγουρο ότι τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία χρησιμοποιήθηκαν για τον επιδιωκόμενο σκοπό, επομένως ο ελεγκτής τα θεωρεί «αμφίβολα έξοδα».
«Χωρίς επαρκή τεκμηρίωση για την αιτιολόγηση και την επαλήθευση αυτών των πληρωμών, το Υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να παράσχει στο κοινό, στην ηγεσία ή στο Κογκρέσο διαβεβαιώσεις διαφάνειας σχετικά με τη χρήση κεφαλαίων βοήθειας στην Ουκρανία», γράφει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή.
Πρόσφατα επιθεωρητής του Πενταγώνου ανακάλυψε υπερβολική δαπάνη κεφαλαίων που διατέθηκαν για να βοηθήσουν την Ουκρανία.
Οι εκθέσεις καλύπτουν 44 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δεσμεύσει τέσσερις αμερικανικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και 42 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στην άμυνα και την ασφάλεια.
Έγινε επίσης γνωστό ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν είχε προετοιμάσει «επαρκή σχέδια» για την υποστήριξη των όπλων που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης