Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στην Εθνική Τράπεζα τα βλέμματα – Τα εταιρικά αποτελέσματα υποστηρίζουν τις αποτιμήσεις

Χρηματιστήριο: Στην Εθνική Τράπεζα τα βλέμματα – Τα εταιρικά αποτελέσματα υποστηρίζουν τις αποτιμήσεις
Αύξηση EBITDA και καθαρών κερδών καταγράφεται από τις μέχρι στιγμής δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου
Σχετικά Άρθρα

Στη διάθεση του ποσοστού του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα παραμένει εστιασμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς πριν λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό και θα προχωρήσει η διάθεση.
Όμως ήδη το ενδιαφέρον έχει καταγραφεί σημαντικά υψηλότερο από το ύψος της διάθεσης.
Από την άλλη η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου μπορεί να φέρει τοποθετήσεις σε επιλεγμένο αριθμό εταιρειών που δημοσίευσαν καλά αποτελέσματα.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Beta ΑΧΕΠΕΥ 99 εισηγμένες εταιρείες (66%) έχουν δημοσιεύσει και καταγράφεται αύξηση κατά περίπου 15% τόσο στα EBITDA όσο και στα καθαρά κέρδη, υποστηρίζοντας τις αποτιμήσεις και την τάση της αγοράς.

Eurobank Equities
Σήμερα, οι αγορές οδεύουν προς ένα μικτό άνοιγμα με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση, ενώ παρακολουθούν στενά τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, παρά τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης, καθώς οι κεντρικές τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια και παρέχουν στήριξη.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών θα κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές, με την Εθνική Τράπεζα να είναι στο επίκεντρο σήμερα. Την τρέχουσα βδομάδα: διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ, έκτακτη γενική συνέλευση της Cenergy για αύξηση κεφαλαίου την Τετάρτη.

Beta
Οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αναμένεται να αυξήσουν τη μεταβλητότητα και να κάνουν τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς στη σημερινή συνεδρίαση. Επιπλέον, η εβδομάδα είναι γεμάτη με σημαντικά οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης για τους μισθούς που θα μπορούσε να καθορίσει εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε άλλη μια υπερμεγέθη μείωση των επιτοκίων τον Νοέμβριο. Στο εγχώριο μέτωπο η διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, με το βιβλίο ανοίγει σήμερα και κλείνει την Τετάρτη. Ως τελική σημείωση, η προθεσμία για τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου λήγει σήμερα. Μέχρι στιγμής 99 εισηγμένες εταιρείες (66%) έχουν σημειώσει αύξηση κατά περίπου 15% τόσο στα EBITDA όσο και στα καθαρά κέρδη, υποστηρίζοντας τις αποτιμήσεις και την τάση της αγοράς.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης