Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η Jumbo στο +2% λόγω αγοράς ιδίων μετοχών – Πλησιάζει το πάνω όριο η μετοχή

tags :
Η Jumbo στο +2% λόγω αγοράς ιδίων μετοχών – Πλησιάζει το πάνω όριο η μετοχή
Τα 30 ευρώ έδωσε τιμή στόχο η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ για τη μετοχή
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίστηκε η ανάκαμψη της μετοχής της Jumbo μετά την πτώση που είχε προηγηθεί λόγω του placement αλλά και της υποβάθμισης των εκτιμήσεων της διοίκησης για την πορεία των πωλήσεων το 2024.
Ωστόσο, η απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών, αποτέλεσμα την αιτία του τερματισμού της πτώσης της μετοχής, η οποία είχε φτάσει ακόμα και στα 21,68 ευρώ στις αρχές Αυγούστου.
Πλέον η γενική συνέλευση έχει δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι αγορές ιδίων, αν και με την πορεία της μετοχής το περιθώριο περιορίζεται.
Αυτό γιατί το άνω όριο είναι τα 27,20 ευρώ, τιμή που πούλησε μετοχές ο Απόστολος Βακάκης και σήμερα έκλεισε στα 26,20 ευρώ, με άνοδο 1,95% από υψηλό ημέρας 3,81%, με όγκο 270 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 3,56 δισ. ευρώ.
Άρα αν συνεχιστεί η άνοδος και ξεπεραστούν τα 27,20 ευρώ, δε θα μπορεί να αγοράζει μετοχές η εταιρεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην τρέχουσα τιμή και αν ληφθεί υπόψη και το μέρισμα του 1 ευρώ που έχει δώσει, έχουν κέρδος πλέον όσοι αγόρασαν μετοχές στο placement.
Στο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 121,78 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 14,32% και περιλαμβάνουν και ποσό 10,2 εκατ. ευρώ ασφαλιστική αποζημίωση για τα καταστήματα που έκλεισαν λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία το 2023.
Νωρίτερα σήμερα η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ έδωσε τιμή στόχο τα 30 ευρώ, σημειώνοντας πως αποτελεί ελκυστική ευκαιρία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης