Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πρωτοφανείς καταστάσεις - Τα μουαγέν του Γιάννου Κοντόπουλου για να ρίξει το κόστος κτήσης στη μετοχή της ΕΧΑΕ

Πρωτοφανείς καταστάσεις - Τα μουαγέν του Γιάννου Κοντόπουλου για να ρίξει το κόστος κτήσης στη μετοχή της ΕΧΑΕ
O κ. Κοντόπουλος από την ανάληψη των καθηκόντων του και μέχρι το τέλος του 2023, έχει λάβει σε αμοιβές πάνω από 700 χιλ. ευρώ και έχει αγοράσει μετοχές αξίας 231 χιλ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Στους insiders εμφανίστηκε ξανά ο Γιάννος Κοντόπουλος μετά από απουσία ολίγων μηνών, η οποία συνδυάστηκε και με σημαντική πτώση της μετοχής.
Ο Γιάννος Κοντόπουλος ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 ότι θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ και έκτοτε τον είδαμε να έχει κάνει κάποιες αγορές.
Η τοποθέτησή του χρονικά συνέπεσε με την ανάκαμψη των αγορών λόγω της ανακοίνωσης ότι βρέθηκε το εμβόλιο για τον Covid-19 και οι αγορές προσπαθούσαν να καλύψουν τις απώλειες που είχαν γράψει.
Ωστόσο, λίγο αργότερα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία βύθισε και πάλι τις αγορές.
Εκεί εμφανίζεται ο CEO της ΕΧΑΕ να κάνει τις πρώτες επίσημες αγορές από το ταμπλό και να αγοράζει τον Ιούνιο του 2022 10.000 μετοχές με μέση τιμή 3,52 ευρώ ανά μετοχή.
Τότε ανακοινώθηκε πως κατείχε συνολικά 60.000 μετοχές, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί το τίμημα για τις υπόλοιπες 50.000 μετοχές (προφανώς αποκτήθηκαν όταν δεν είχε ακόμα υποχρέωση ανακοίνωσης).
Οι επόμενες αγορές όμως δεν είναι και τόσο πετυχημένες στην τιμή, αφού αγοράστηκαν σημαντικά υψηλότερα.
Στις 12 Ιουνίου 2023, δηλαδή ένα χρόνο μετά από τις πρώτες αγορές, απέκτησε 5.000 μετοχές προς 5,06 ευρώ έκαστη και στις 25 Αυγούστου αγόρασε ακόμα πιο ψηλά και στα 5,29 ευρώ 10.000 μετοχές.
Στις 20/9/2023 αγόρασε άλλες 5.000 μετοχές με μέση τιμή 4,66 ευρώ, κάνοντας ένα μουαγέν στη μέση τιμή.
Την έμπνευση του κ.Κοντόπουλου φαίνεται πως εκείνο το διάστημα ασπάστηκε και ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Γιώργος Χατζηνικολάου και αγόρασε 5.000 μετοχές προς 4,78 ευρώ η μία.
Η αγορά ανέκαμψε στη συνέχεια και τον περασμένο Ιούνιο ο κ.Κοντόπουλος επανέρχεται με αγορά 10.000 μετοχών πάλι πάνω από τα 5 ευρώ και συγκεκριμένα στα 5,03 ευρώ.
Πριν λίγες μέρες απέκτησε άλλες 10.000 μετοχές κάνοντας νέο μουαγέν με τη μέση τιμή αυτή τη φορά να είναι στα 4,45 ευρώ.
Με τις τελευταίες αγορές έχει καταφέρει να ρίξει το κόστος κτήσης στα 4,63 ευρώ για όσες αγορές έχει ανακοινώσει (50.000 τεμάχια) με τη μετοχή να διαπραγματεύεται κοντά στα 4,40 ευρώ.
Αν προστεθούν τα μερίσματα που έχει λάβει, τότε στα τρέχοντα επίπεδα το κόστος κτήσης είναι καλό.
Η πορεία της μετοχής από την άλλη, δεν κρίνεται ικανοποιητική από στελέχη της αγοράς, τα οποία σημειώνουν πως παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει νέες εισαγωγές, έχουν βελτιωθεί οι τζίροι και υπάρχει προοπτική αναβάθμισης σε ώριμη αγορά, η μετοχή δεν ακολουθεί. Αγκάθι στην άνοδο στάθηκαν οι μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς εργαζομένων και στελεχών, τις οποίες η διοίκηση Κοντόπουλου δικαιολόγησε ως απαραίτητες προκειμένου να μη φύγουν στελέχη αλλά και για να γίνει ανταγωνιστική.
Ο κ.Κοντόπουλος για το 2022 έλαβε αμοιβή συνολικά 406 χιλ. ευρώ εκ των οποίων 150 χιλ. ευρώ ήταν μπόνους υπογραφής, ενώ για το 2023 έλαβε σταθερές αποδοχές 300 χιλ. ευρώ, δηλαδή περίπου 50 χιλ. ευρώ παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά και όπως αναφέρεται στον ισολογισμό θα λάβει και μεταβλητές αποδοχές.
Αυτές θα προσδιορίζονταν τον περασμένο Απρίλιο και θα γραφτούν στα ετήσια αποτελέσματα. Στη λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου, δεν έχει γίνει κάποια αναφορά.
Ουσιαστικά ο κ.Κοντόπουλος από την ανάληψη των καθηκόντων του και μέχρι το τέλος του 2023, έχει λάβει πάνω από 700 χιλ. ευρώ και έχει αγοράσει μετοχές αξίας 231 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης