Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρουμανία ξεκίνησε τις παραδόσεις APR-40 MLRS στην Ουκρανία

Η Ρουμανία ξεκίνησε τις παραδόσεις APR-40 MLRS στην Ουκρανία
Η Ρουμανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία λήψης αμερικανικών συστημάτων M142 HIMARS και εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του νοτιοκορεατικού K239 Chunmoo
Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια ρουμανικών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) APR-40 στην Ουκρανία εμφανίστηκαν τον Μάιο του περασμένου έτους.
Το πυραυλικό σύστημα είναι μια ρουμανική έκδοση του σοβιετικού BM-21 MLRS και αντιπροσωπεύει μια σοβαρή προσθήκη στον οπλισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU).
Η Ρουμανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία λήψης αμερικανικών συστημάτων M142 HIMARS και εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του νοτιοκορεατικού K239 Chunmoo.
Έτσι, το Βουκουρέστι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την κατάσταση του πυραυλικού πυροβολικού του, που του επιτρέπει να μεταφέρει τα παλιά του συστήματα APR-40 στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), στις αρχές του 2024, ο ρουμανικός στρατός διέθετε 134 μονάδες APR-40 σε υπηρεσία.
Η μεταφορά εκατό περίπου αντιγράφων στην Ουκρανία με φόντο την απόκτηση του 54 M142 HIMARS φαίνεται αρκετά πιθανή.
Εάν αγοραστεί το K239 Chunmoo, τα υπόλοιπα συστήματα ενδέχεται να μεταφερθούν.
Τα ρουμανικά APR-40 MLRS εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε πλάνα από το ουκρανικό μέτωπο.
Τα συστήματα χρησιμοποιούνται ενεργά από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως η 37η χωριστή ταξιαρχία πεζοναυτών και η 118η ξεχωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία.
Το APR-40 είναι ένα MLRS 122 χιλιοστών που αναπτύχθηκε με βάση το BM-21.
Ο εκτοξευτής, είναι τοποθετημένος σε σασί φορτηγού DAC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης