Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν 24 από 38 οικισμούς που είχαν καταλάβει οι Ουκρανοί στο Kursk

Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν 24 από 38 οικισμούς που είχαν καταλάβει οι Ουκρανοί στο Kursk
Οι Ρώσοι στην κατεύθυνση Pokrovsk έφθασαν στο Krasnyi Yar και περικυκλώνουν το Selydove
Σχετικά Άρθρα
Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει 24 οικισμούς στην περιφέρεια Kursk έως τις 11 Οκτωβρίου.
Άλλες πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει 19 οικισμούς στην περιφέρεια Kursk από την έναρξη της εισβολής της Ουκρανίας στην περιφέρεια Kursk.
Ο Επικεφαλής του Κέντρου Αντιμετώπισης της Παραπληροφόρησης της Ουκρανίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, υπολοχαγός Andriy Kovalenko, δήλωσε στις 12 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να δεσμεύουν ρωσικές στήλες σε επιθέσεις στην περιφέρεια Kursk.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να απομακρύνουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιοχή Glushkovsky (δυτικά της κύριας ουκρανικής περιοχής στην περιφέρεια Kursk) στις 11 και 12 Οκτωβρίου.
Στοιχεία της 56ης, 137ης και 119ης αερομεταφερόμενης δύναμης (VDV) της ρωσικής 106ης Μεραρχίας VDV εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις και ώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από την Obukhovka και το Veseloye (και τα δύο στη δυτική πλευρά του Glushkovsky) νοτιοδυτικά προς το Novy Put (στα διεθνή σύνορα).
Οι ουκρανικές δυνάμεις διατήρησαν θέσεις στα διεθνή σύνορα κοντά στο Novy Put, το Obod (ανατολικά του Novy Put) και το Medvezhye (το ανατολικότερο τμήμα της περιοχής Glushkovsky).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν στο αριστερό πλευρό του κύριου ουκρανικού σημείου στο Korenevsky και στο Sudzhansky στην περιφέρεια Kursk στις 11 και 12 Οκτωβρίου και ανέκτησαν άλλα τρία χιλιόμετρα εδάφους από το Kremyanoye προς το Olgovka (και τα δύο ανατολικά του Korenevo).

Νέα Ρωσική προέλαση νοτιοανατολικά του Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νότια της Stepova Novoselivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις βορειοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Synkivka, ανατολικά του Kupyansk κοντά στην Petropavlivka και την Kucherivka, νοτιοανατολικά του Kupyansk κοντά στα Stepova Novoselivka, Novoosynove, Kruhlyakivka, Kolisnykivka, Lozova και Pishchane, δυτικά του Svatove κοντά στο Myasozharivka.

Οι Ρώσοι στην κατεύθυνση Pokrovsk έφθασαν στο Krasnyi Yar και περικυκλώνουν το Selydove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk και προχώρησαν 800 μέτρα βαθιά δυτικά του Krasnyi Yar, 400 μέτρα βάθος στις βορειοανατολικές παρυφές του Selydove και κατά μήκος ενός σιδηροδρόμου βόρεια της Novohrodivka.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 12 Οκτωβρίου ότι η Ρωσική Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων έχει λίγο περισσότερο από 15.000 στρατιώτες σε εφεδρεία.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρησιακές εφεδρείες που δημιούργησαν πριν από τη ρωσική επιθετική επιχείρηση το καλοκαίρι του 2024 για να διατηρήσουν υψηλό ρυθμό επίθεσης στην κατεύθυνση του Pokrovsk

Περικυκλώνουν το Kurakhove οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Kurakhove και προχώρησαν 1,5 χιλιόμετρο βαθιά κοντά στο Maksymilyanivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο ίδιο το Kurakhove και ανατολικά του Kurakhove κοντά στο Maksymilyanivka και Heorhiivka.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που επιχειρεί στην κατεύθυνση του Kurakhove δήλωσε στις 11 Οκτωβρίου ότι η ρωσική αεροπορία έριξε 20 βόμβες ολίσθησης κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πολλά επιθετικά ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης