Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γάλλος μισθοφόρος Andreoni καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση στη Ρωσία για τις μάχες στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο Γάλλος μισθοφόρος Andreoni καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση στη Ρωσία για τις μάχες στο πλευρό της Ουκρανίας
Σύμφωνα με το δικαστήριο, από τον Μάιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, ο Andreoni συμμετείχε σε μάχες σε διάφορα σημεία επαφής ως μισθοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU)
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) καταδίκασε ερήμην σε 14 χρόνια φυλάκιση τον 28χρονο Γάλλο υπήκοο Andreoni, ο οποίος συμμετείχε σε εχθροπραξίες στο πλευρό της Ουκρανίας ως μισθοφόρος.
Κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το Μέρος 3 του άρθρου 359 («Συμμετοχή μισθοφόρου σε ένοπλη σύγκρουση») του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα εκτίσει την ποινή του σε φυλάκιση υψίστης ασφαλείας.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, από τον Μάιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, ο Andreoni συμμετείχε σε μάχες σε διάφορα σημεία επαφής ως μισθοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU). 
Προηγουμένως, το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε 14 χρόνια σε αποικία υψίστης ασφαλείας τον 39χρονο Γεωργιανό μισθοφόρο Aleko Khetsuriani, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Ιούλιο του 2024 συμμετείχε σε εχθροπραξίες στο πλευρό της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης