Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ΗΠΑ: Δεν είναι έτοιμο το ΝΑΤΟ για ένταξη της Ουκρανίας

Παραδοχή ΗΠΑ: Δεν είναι έτοιμο το ΝΑΤΟ για ένταξη της Ουκρανίας
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν το ΝΑΤΟ είπε η Julianne Smith
Στην παραδοχή ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ακόμα έτοιμο για να απευθύνει πρόσκληση ένταξης στην Ουκρανία προχωρά η Julianne Smith, μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
«Μέχρι σήμερα, η συμμαχία δεν έχει φτάσει στο σημείο να είναι έτοιμη να προσφέρει στην Ουκρανία ένταξη ή πρόσκληση» είπε μιλώντας στο Politico η Smith, η οποία διατυπώνει τις ανησυχίες της για τις κινήσεις της ΕΕ να δώσει προτεραιότητα στην αγορά ευρωπαϊκών όπλων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όσον αφορά την προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα.
Η Γαλλία ηγείται μιας πρωτοβουλίας προκειμένου η Ευρώπη να γίνει πιο αυτάρκης στρατιωτικά, έχοντας θέσει ως στόχο οι 27 της ΕΕ να δαπανήσουν το ήμισυ του προϋπολογισμού τους για προμήθειες, αποκλειστικά με όπλα από τη βιομηχανία της ΕΕ έως το 2030 και το 60% έως το 2035.
Ερωτηθείσα για το εάν οι ΗΠΑ θα αφήσουν το ΝΑΤΟ, όπως έχει απειλήσει στο παρελθόν ο Donald Trump, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, η Smith υποστήριξε ότι «επί 75 χρόνια, οι πρόεδροι των ΗΠΑ όλων των πολιτικών στρωμάτων υποστήριξαν αυτή τη συμμαχία και δεσμεύτηκαν να ηγηθούν σε αυτήν».
«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παίζουν αυτόν τον ρόλο στο μέλλον, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις 5 Νοεμβρίου» υπογράμμισε η Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης