Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι συναντήσεις Ρωσίας - Βορείου Κορέας έχουν τη Δύση σε κατάσταση συναγερμού – Οι συζητήσεις για τα πυρηνικά υποβρύχια που τρομάζουν

Οι συναντήσεις Ρωσίας - Βορείου Κορέας έχουν τη Δύση σε κατάσταση συναγερμού – Οι συζητήσεις για τα πυρηνικά υποβρύχια που τρομάζουν

Οι αναφορές δείχνουν ότι οι δύο χώρες επιδιώκουν μεγαλύτερη στρατιωτική συνεργασία

Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov συζήτησε την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Βορειοκορεάτισσα ομόλογό του Choe Son-hui, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι υπουργοί συναντήθηκαν στη Μόσχα για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το πώς οι δύο χώρες μπορούν να προωθήσουν τις σχέσεις τους σύμφωνα με τις γραμμές μιας συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης.
Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ήρθε στη Ρωσία για να συμμετάσχει στο πρώτο Φόρουμ Γυναικών BRICS στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του IV Ευρασιατικού Φόρουμ Γυναικών (EWF), με τίτλο «Γυναίκες για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της παγκόσμιας συνεργασίας».
Η Ρωσία είναι η σημερινή πρόεδρος των BRICS.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον διπλωμάτη αυτή την εβδομάδα, αν και το έκανε τον Ιανουάριο.
Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim πραγματοποιεί περιοδεία στη Ρωσία με τον Sergei Shoigu, τον γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το ταξίδι έχει προκαλέσει ανησυχίες για αυξημένη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με αναφορές ότι η Μόσχα μπορεί να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα στην κατασκευή δορυφόρων και πυραύλων

Πυρηνικά υποβρύχια

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις δυτικές και γειτονικές ασιατικές χώρες είναι η δυνατότητα της Βόρειας Κορέας να αποκτήσει τεχνολογία πυρηνικών υποβρυχίων από τη Ρωσία.
Η Βόρεια Κορέα παρέδωσε οβίδες στη Ρωσία σε ένα κρίσιμο σημείο του πολέμου, αλλά παραμένει ασαφές τι ακριβώς έλαβε η Βόρεια Κορέα με τη σειρά της.
Οι αναλυτές υποπτεύονται ότι η Βόρεια Κορέα παρείχε εκατομμύρια βλήματα 152 χιλιοστών, ρουκέτες 122 χιλιοστών και βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 στις ρωσικές δυνάμεις.
Η Βόρεια Κορέα είναι σαφές ότι θέλει να αναπτύξει τεχνολογία πυρηνικών υποβρυχίων, η οποία θα επέτρεπε στα υποβρύχια της να ταξιδεύουν για μεγάλες περιόδους με χαμηλή πιθανότητα ανίχνευσης.
Η Ρωσία αναγνωρίζεται ότι διαθέτει στόλο πυρηνικών υποβρυχίων παγκόσμιας κλάσης.
Η Βόρεια Κορέα, ενώ διαθέτει μεγάλο στόλο υποβρυχίων, χρησιμοποιεί μόνο συμβατικά υποβρύχια, τα οποία όλα πρέπει να ξαναβγούν στην επιφάνεια κάποια στιγμή, επιτρέποντας στους ανταγωνιστές να παρακολουθούν εύκολα το πού βρίσκονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης