Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή παρέμβαση Lavrov στις BRICS - Δύση και ΗΠΑ επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν το διεθνές νομικό σύστημα

Ηχηρή παρέμβαση Lavrov στις BRICS - Δύση και ΗΠΑ επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν το διεθνές νομικό σύστημα
Η Μόσχα επαναλαμβάνει τη σταθερή δέσμευσή της στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, σε αντίθεση με τη Δύση
Η Μόσχα επαναλαμβάνει τη σταθερή δέσμευσή της στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η Δύση προσπαθεί να διαταράξει το υφιστάμενο διεθνές νομικό σύστημα, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στο ένατο Νομικό Φόρουμ των BRICS.

Αποσταθεροποίηση


«Δεν είναι μυστικό ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν το υφιστάμενο διεθνές νομικό σύστημα και να το αντικαταστήσουν με τη δική τους δυτικοκεντρική παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε κανόνες.
Η Ρωσία, από την πλευρά της, είναι σταθερά προσηλωμένη στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στο σύνολό τους και στη διασύνδεσή τους.
Εκκινούμε από το γεγονός ότι η απόλυτη συμμόρφωση με τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου αποτελεί ουσιώδες στοιχείο για τη διαμόρφωση μιας δικαιότερης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που αναγνωρίζει την πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλομορφία των εθνών και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν για το πεπρωμένο τους», τόνισε ο υπουργός, σύμφωνα με το TASS.

Υποστήριξη από τις BRICS

Στο πλαίσιο αυτό, ο Lavrov σημείωσε με ικανοποίηση ότι η θέση της Ρωσίας απολαμβάνει «την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη από τις ομοϊδεάτισσες χώρες BRICS και άλλα κράτη της παγκόσμιας πλειοψηφίας».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νομικό φόρουμ των BRICS θα συμβάλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της νομικής αλληλεπίδρασης και στην ανάπτυξη κοινών προσεγγίσεων για τη ρύθμιση διαφόρων τομέων συνεργασίας στο πλαίσιο των BRICS.
Δήλωσε ότι το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης - Δίκαιο: Διασφάλιση ενός δίκαιου κόσμου - ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος.
«Τα τελευταία χρόνια, το φόρουμ έχει καθιερωθεί ως μια έγκριτη διεθνής πλατφόρμα που παρέχει σε δικηγόρους υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης μια μεγάλη ευκαιρία να ανταλλάξουν την εμπειρία τους και τις εφαρμοσμένες γνώσεις τους τόσο για τη ρύθμιση σε διάφορους τομείς της ζωής όσο και για τη διακρατική αλληλεπίδραση, καθώς και να κατανοήσουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες των νομικών συστημάτων των κρατών μελών, προκειμένου να ανταποκριθούν στα συμφέροντα της ενίσχυσης της συνολικής νομικής συνεργασίας μεταξύ τους», σημείωσε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης