Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απροειδοποίητη επίσκεψη και επιθεώρηση Putin στο εργοστάσιο κατασκευής drones στην Αγία Πετρούπολη – «Θα εκτοξεύσουμε την παραγωγή»

Απροειδοποίητη επίσκεψη και επιθεώρηση Putin στο εργοστάσιο κατασκευής drones στην Αγία Πετρούπολη – «Θα εκτοξεύσουμε την παραγωγή»

Το εργοστάσιο παραγωγής είναι γνωστό για την παραγωγή της οικογένειας αναγνωριστικών drones Orlan

Σχετικά Άρθρα
Ο ηγέτης της Ρωσίας Vladimir Putin πραγματοποίησε μια απροειδοποίητη επίσκεψη την Πέμπτη (19/9/2024) σε μια μονάδα κατασκευής drone στην Αγία Πετρούπολη που παράγει αναγνωριστικά αεροσκάφη για χρήση από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τον Putin να φτάνει στο Ειδικό Τεχνολογικό Κέντρο μαζί με τον υπουργό Άμυνας και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η εγκατάσταση ειδικεύεται στην παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και εξοπλισμού επικοινωνίας.
Το κέντρο, που ιδρύθηκε το 2001, επιβλέπει έναν πλήρη κύκλο παραγωγής, από την ανάπτυξη έως τη σειριακή παραγωγή, καθώς και τη συντήρηση και τις επισκευές.
Το εργοστάσιο παραγωγής είναι γνωστό για την παραγωγή της οικογένειας αναγνωριστικών drones Orlan, τα οποία ήταν ζωτικής σημασίας για τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Αύξηση παραγωγής

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Shoigu δήλωσε πέρυσι ότι η προμήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Orlan είχε αυξηθεί 53 φορές από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας.
Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις, ο Putin έδειξε μια ποικιλία στρατιωτικών τεχνολογιών, όπως ρομποτικά συστήματα, πλατφόρμες παρακολούθησης, drones καμικάζι και πυρομαχικά μπαράζ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σε μια τηλεδιάσκεψη αργότερα την Πέμπτη (19/9/2024), ο Putin αποκάλυψε ότι ο ρωσικός στρατός παρέλαβε 140.000 drones πέρυσι, με σχέδια να δεκαπλασιάσει τις προμήθειες το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης