Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fidan (Τούρκος ΥΠΕΞ): Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία

Fidan (Τούρκος ΥΠΕΞ): Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
«Θα συμπεριληφθούν φυσικά στην ατζέντα σε μορφή ενός μεγάλου πακέτου» τονίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ
Όλες οι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Hakan Fidan, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.
Ο υπουργός πιστεύει ότι η διαδικασία διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να ξεκινήσει μετά τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων της σύγκρουσης, τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν γενικά σχηματίσει μια εικόνα για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να επιτύχουν στα μέτωπα.
Ο διπλωμάτης τόνισε ότι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της αντιπαράθεσης είναι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.
«Θα συμπεριληφθούν φυσικά στην ατζέντα σε μορφή ενός μεγάλου πακέτου. ... Εάν δεν καταλήξουμε σε λύση, τότε ολόκληρη η σύγκρουση είτε θα κλιμακωθεί είτε θα παγώσει», σημείωσε ο Fidan.
Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα KP.RU, στις 16 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του τουρκικού Υπουργείου Ενέργειας, Alparslan Bayraktar, δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας πρέπει να αρθούν.
Είναι εξαιρετικά απαραίτητο να υποστηριχθεί η υπεύθυνη ανάπτυξη και χρήση της πυρηνικής ενέργειας από τη διεθνή πολιτική και όχι να παρεμποδίζεται, τόνισε ο υπουργός.
Κατά την άποψή του, αυτά τα εμπόδια επιβραδύνουν την τεχνολογική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και επηρεάζουν την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο οικονομικός σχολιαστής Mustafa Recep Ercin δήλωσε ότι οι τουρκικές τράπεζες αντιμετώπισαν σημαντικές απώλειες περίπου δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξαγωγικά έσοδα τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους ως αποτέλεσμα της πίεσης των κυρώσεων των ΗΠΑ στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης