Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Προς νέα ιστορικά υψηλά οι Dow Jones και S&P 500 με ούριο άνεμο από Fed

Wall Street: Προς νέα ιστορικά υψηλά οι Dow Jones και S&P 500 με ούριο άνεμο από Fed
Οι Neel Kashkari και Raphael Bostic έκαναν λόγο για μία ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, «υπονοώντας» νέες μειώσεις επτοκίων έως το τέλος του 2024
(Συνεχές upd) Σε νέα ιστορικά υψηλά διαπραγματεύονται οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από πλευράς Federal Reserve (Fed), στον απόηχο της απόφασης για δραστική περικοπή επιτοκίων (κατά 50 μ.β.) στο εύρος 4,75% - 5%.
Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, όπως των Neel Kashkari και Raphael Bostic, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα (23/9) έκαναν λόγο για μία ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, «υπονοώντας» νέες μειώσεις επτοκίων έως το τέλος του 2024.

Μάλιστα, το θετικό κλίμα δεν κλονίστηκε από τα στοιχεία που έδειξαν πως ο δείκτης PMI (S&P) μεταποιητικού τομέα υποχώρησε στις 47 μονάδες τον Σεπτέμβριο (από 47,9 μονάδες τον Αύγουστο), το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών.
Ο δείκτης PMI του τομέα των υπηρεσιών διολίσθησε στις 54,4 τον Σεπτέμβριο από 55,7 τον προηγούμενο μήνα.
Τέλος, ο σύνθετος δείκτης PMI κινήθηκε χαμηλότερα στις 54,4 μονάδες από 54,6 τον Αύγουστο.

Να υπενθυμιστεί πως η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC), στην απόφασή της την Τετάρτη 18/9, ανέφερε ότι η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό. Παράλληλα, η αύξηση των θέσεων εργασίας έχουν επιβραδυνθεί και το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί αλλά παραμένει χαμηλό, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς τον στόχο του 2% της Επιτροπής, αλλά παραμένει υψηλός.

Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές προβλέψεις για τις ΗΠΑ, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, η Fed αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για οικονομική ανάπτυξη και ανεργία στις ΗΠΑ το 2024, σε 2% (από 2,1%) και 4,4% (έναντι πρόβλεψεις για ανεργία 4% στο τέλος του τρέχοντος έτους) αντίστοιχα.
Βέβαια, αναμένει χαμηλότερο πληθωρισμό στο τέλος του έτους, στο 2,3% έναντι πρόβλεψης για 2,6%.
Οι υπόλοιπες προβλέψεις παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες:

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-18_211111.png

Οι τρεις δείκτες στις 19:12 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα στις 16:30)

Καταγραφή_329.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης