Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι εγκαθιστούν πύργους για Pantsir SAM κοντά στη γέφυρα του Kerch – Ετοιμάζουν στοχευμένες βολές μεσαίας εμβέλειας

Οι Ρώσοι εγκαθιστούν πύργους για Pantsir SAM κοντά στη γέφυρα του Kerch – Ετοιμάζουν στοχευμένες βολές μεσαίας εμβέλειας

Οι Ρώσοι έχουν ήδη εγκαταστήσει συστήματα Pantsir σε στέγες κτιρίων, ακόμη και σε ειδικούς πύργους

Σχετικά Άρθρα
Οι Ρώσοι κατασκευάζουν ειδικούς πύργους για την εγκατάσταση συστημάτων αεράμυνας στο νησί Τούζλα στην Κριμαία, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (CIJ).
Οι ερευνητές της CIJ ανακάλυψαν δύο πύργους εξοπλισμένους με αντιαεροπορικούς πυραύλους Pantsir-S1M και συστήματα πυροβόλων όπλων.
Εξέτασαν επίσης τους χώρους όπου αποθηκεύονται αυτές και άλλες κατασκευές.
Δημόσιες φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν ότι, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, οι ρωσικές δυνάμεις ύψωσαν δύο μεταλλικούς πύργους εκατέρωθεν της γέφυρας στο νησί Τούζλα.
Αυτοί οι πύργοι φαίνεται να στέκονται περίπου 30-35 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

kerchenskiy_mist_vezhi_ppo_09.2024-1024x514-1.jpg

Στην κορυφή κάθε πύργου, οι Ρώσοι τοποθέτησαν ένα αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων και πυροβόλων όπλων Pantsir-S1M, ή μάλλον, τις ίδιες τις κεφαλές χωρίς σασί.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (CIJ) εντόπισε για πρώτη φορά το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων και πυροβόλων όπλων Pantsir-S1M στη γέφυρα του Kerch.
Οι Ρώσοι έχουν ήδη εγκαταστήσει συστήματα Pantsir σε στέγες κτιρίων, ακόμη και σε ειδικούς πύργους, οπότε μπορεί να χρειάζονταν έναν ελαφρύτερο εκτοξευτή.

MyCollages-2024-08-11T195521.875.jpg

Δεδομένων αυτών των παραγόντων, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το ενημερωμένο Pantsir μπορεί να έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί στοχευμένα καθήκοντα αεράμυνας σε μικρή και μεσαία εμβέλεια.
Είναι πιθανό να αναπτυχθεί σε σημαντικές βιομηχανικές, ενεργειακές και διοικητικές εγκαταστάσεις ή σε ειδικές θέσεις βολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης