Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συναγερμός στο Αμβούργο για τον θανατηφόρο ιό Marburg - Έκλεισε ο σταθμός των τρένων

Γερμανία: Συναγερμός στο Αμβούργο για τον θανατηφόρο ιό Marburg - Έκλεισε ο σταθμός των τρένων
O φοιτητής είχε φτάσει με αεροπλάνο απευθείας από τη Ρουάντα, όπου είχε έρθει σε επαφή με έναν ασθενή που αργότερα διαγνώστηκε ότι είχε μολυνθεί από το Marburg
Δύο επιβάτες που ήταν ύποπτοι ότι μεταφέρουν τον θανατηφόρο και άκρως μεταδοτικό ιό Marburg προκάλεσαν συναγερμό στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου στη Γερμανία, το απόγευμα της Τετάρτης.
Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό επιβιβάστηκαν σε ένα τρένο από τη Φρανκφούρτη μετά την άφιξη ενός 26χρονου φοιτητή ιατρικής και του
φίλη τους εμφάνισαν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη στο τρένο.
Οι επιβάτες εκκενώθηκαν και η αστυνομία έκλεισε δύο γραμμές στο σταθμό για αρκετές ώρες πριν τις ανοίξουν ξανά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αμβούργου, ο ένας από τους δύο ύποπτους  θύματα του Marburg υπέφερε επίσης από ήπιο εμετό.
«Στη συνέχεια κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία επειδή υποπτευόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», δήλωσε ένας εκπρόσωπος δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt.
Η Bild ανέφερε ότι ο φοιτητής είχε φτάσει με αεροπλάνο απευθείας από τη Ρουάντα, όπου είχε έρθει σε επαφή με έναν ασθενή που αργότερα διαγνώστηκε ότι είχε μολυνθεί από το Marburg.

Επιδημία στη Ρουάντα

Η Ρουάντα, μια χώρα χωρίς χερσαία σύνορα στην Ανατολική Αφρική, βιώνει επί του παρόντος μια επιδημία του θανατηφόρου ιού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό από την περασμένη Κυριακή, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα.
Ο ιός Marburg προκαλεί πυρετό με συμπτώματα όπως σπασμούς, αιματηρό εμετό και διάρροια και έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 88%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Οι άνθρωποι μολύνονται μέσω της επαφής με τα σωματικά υγρά μολυσμένων θυμάτων.
Ο φοιτητής και η φίλη του μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Eppendorf, το οποίο ειδικεύεται στις τροπικές ασθένειες.
Οι αποσκευές τους κατασχέθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης