Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, «βουτιά» -5,8% τον Αύγουστο - Κρίσιμη εβδομάδα για Scholz

Κατέρρευσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, «βουτιά» -5,8% τον Αύγουστο - Κρίσιμη εβδομάδα για Scholz
Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 5,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Κατέρρευσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η μεταποίηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες.
Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 5,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Μια δημοσκόπηση του Reuters είχε υποδείξει πτώση 2,0%.
Ένας λόγος για το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν οι πολύ μεγάλες παραγγελίες για εξοπλισμό μεταφορών -όπως αεροσκάφη, πλοία, τρένα και στρατιωτικά οχήματα- που δόθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των παραγγελιών μεγάλης κλίμακας, οι νέες παραγγελίες τον Αύγουστο ήταν κατά 3,4% χαμηλότερες σε σχέση με τον Ιούλιο.

Κρίσιμη εβδομάδα

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, τα ζοφερά στοιχεία εγκαινιάζουν μια κομβική εβδομάδα για τη Γερμανία, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή την Τρίτη και θα ακολουθήσουν την επόμενη ημέρα οι τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης του καγκελάριου Olaf Scholz.

Αναθεώρηση για τον Ιούλιο

Η Destatis αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία για όλα τα είδη για τον Ιούλιο, ώστε να παρουσιάσει αύξηση 3,9% σε σχέση με τον μήνα από προηγούμενο ποσοστό 2,9%, λόγω του σημαντικού όγκου παραγγελιών που αναφέρθηκαν καθυστερημένα από τις επιχειρήσεις.
Η λιγότερο ευμετάβλητη σύγκριση τριών μηνών με τρεις μήνες έδειξε ότι οι νέες παραγγελίες ήταν 3,9% υψηλότερες την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο από ό,τι τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Αδύναμη ζήτηση

Οι δείκτες δείχνουν ότι η ζήτηση θα είναι αδύναμη τους επόμενους μήνες.
Ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου έτους τον Σεπτέμβριο, λόγω της μεγάλης μείωσης της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης, όπως έδειξαν τα στοιχεία του δείκτη PMI για τη μεταποίηση την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης