Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,4% - Απογοητεύει η Γερμανία

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,4% - Απογοητεύει η Γερμανία
Κατέρρευσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η μεταποίηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες
Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία εξακολουθούν να απογοητεύουν τους επενδυτές.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,3% στις 19.055 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2%, στις 8.266 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,3% χαμηλότερα στις 7.519 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,2% στις 33.478 μονάδες.

Κατέρρευσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, «βουτιά» -5,8% τον Αύγουστο - Κρίσιμη εβδομάδα για Scholz

Κατέρρευσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η μεταποίηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες.
Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 5,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Μια δημοσκόπηση του Reuters είχε υποδείξει πτώση 2,0%.
Ένας λόγος για το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν οι πολύ μεγάλες παραγγελίες για εξοπλισμό μεταφορών -όπως αεροσκάφη, πλοία, τρένα και στρατιωτικά οχήματα- που δόθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των παραγγελιών μεγάλης κλίμακας, οι νέες παραγγελίες τον Αύγουστο ήταν κατά 3,4% χαμηλότερες σε σχέση με τον Ιούλιο.

Κρίσιμη εβδομάδα

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, τα ζοφερά στοιχεία εγκαινιάζουν μια κομβική εβδομάδα για τη Γερμανία, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή την Τρίτη και θα ακολουθήσουν την επόμενη ημέρα οι τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης του καγκελάριου Olaf Scholz.

 Ράλι 2,3% για τον Nikkei 225 στο Τόκιο - Οι Σαουδάραβες αυξάνουν το μερίδιό τους στη Nintendo
 
Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τις αγορές Ασίας-Ειρηνικού.
Ο Nikkei ηγήθηκε της ανόδου, με κέρδη 2,3%, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών της περιοχής.
Τρεις κεντρικές τράπεζες θα δημοσιεύσουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα η Τράπεζα της Κορέας, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας και η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας.
Η άνοδος του Nikkei τροφοδοτήθηκε από τις χρηματοοικονομικές και τις καταναλωτικές κυκλικές μετοχές, με ονόματα όπως η Mizuho Financial Group
και Mitsubishi UFJ Financial Group, μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων του δείκτη.
O Kospi της Νότιας Κορέας διέγραψε τις απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,98%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,3%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,46%, με τις μετοχές λιθίου που είναι εισηγμένες στην Αυστραλία να σημειώνουν ράλι μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Rio Tinto για την εξαγορά του αμερικανικού παραγωγού λιθίου Arcadium.
Στο ταμπλό, η Liontown Resources σημείωσε άνοδο 16,22%, η Mineral Resources πρόσθεσε 5,06%, ενώ η Pilbara Minerals και η IGO διαπραγματεύονταν περίπου 3,61% και 3,36% υψηλότερα, αντίστοιχα.
Οι μετοχές της Arcadium Lithium, που είναι εισηγμένες στην Αυστραλία, σημείωσαν ράλι άνω του 42%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,14%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παρέμειναν κλειστές για τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας και θα επιστρέψουν στις συναλλαγές την Τρίτη.

Ράλι στη Nintendo λόγω Σαουδικής Αραβίας

Άλμα 3,8% σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo, καθώς το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιό του στην εταιρεία και σε άλλες αντίστοιχες ιαπωνικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.
Το γεν ενισχύθηκε κατά 0,16% και διαπραγματεύεται στα 148,46, ενώ νωρίτερα στη συνεδρίαση είχε φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο μήνες.
Το δολάριο σημείωσε άνοδο μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή, η οποία περιόρισε τις προσδοκίες ότι η Fed, θα προχωρήσει σε άλλη μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης