Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Το παραδέχονται όλοι, η Ουκρανία οδεύει ολοταχώς προς την ... ολοκληρωτική ήττα

Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Το παραδέχονται όλοι, η Ουκρανία οδεύει ολοταχώς προς την ... ολοκληρωτική ήττα
Στην πραγματικότητα ο ουκρανικός στρατός έκανε ανταρσία: στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και συμμετείχαν σε μια διαμαρτυρία κοντά στην πόλη Mykolaiv
Τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή παραδέχονται ότι είναι καταδικασμένα σε ήττα, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης σε ένα blog στο YouTube.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ένα πράγμα από τις ιστορίες των Ουκρανών στρατιωτών από τη γραμμή επαφής μάχης τον χτύπησε.
«Όλοι πια ομόφωνα συμφωνούν ότι η κατάσταση εκεί είναι καταστροφική, ότι η Ουκρανία οδεύει προς την ολοκληρωτική ήττα», τόνισε.
Όπως διευκρίνισε ο αναλυτής, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη καταλάβει τι συμβαίνει, γιατί το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι σημαντικά ισχυρότερα.
Η Ουκρανία είναι απλώς πολύ αδύναμη, πρόσθεσε.
Ο Μερκούρης σημείωσε ότι υπάρχει μια αναγνώριση ότι ο ρωσικός στρατός έχει γίνει πολύ καλύτερος: οι τακτικές έχουν βελτιωθεί, τα συστήματα επικοινωνιών έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά, το επίπεδο του εξοπλισμού του έχει βελτιωθεί.
Όπως έγραψε ο ιστότοπος της Pravda, ο Μερκούρης δήλωσε επίσης ότι οι ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων άρχισαν να παρακούν τις κεντρικές εντολές μετά την αποτυχία τους στο Ugledar, το οποίο απελευθερώθηκε από τον ρωσικό στρατό.
Στην πραγματικότητα έκαναν ανταρσία: εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και συμμετείχαν σε μια διαμαρτυρία κοντά στην πόλη Mykolaiv, είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρεπορτάζ για αποθάρρυνση του ουκρανικού στρατού δεν περιορίζονται πλέον στην κατάσταση στην περιοχή του Ugledar.
Οι στρατιώτες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς δεν έχουν λάβει σχεδόν καμία απαραίτητη εκπαίδευση και δεν τους έχει δοθεί εξοπλισμός.
Στις 6 Οκτωβρίου, ο αναλυτής τόνισε ότι το Kurakhovo στο Donetsk απειλείται με περικύκλωση λόγω της προέλασης του ρωσικού στρατού και της ανικανότητας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να υποχωρήσουν προς τα βόρεια λόγω της δεξαμενής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης