Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ιταλίας: Ανάπτυξη 0,8% το 2024

Κεντρική Τράπεζα Ιταλίας: Ανάπτυξη 0,8% το 2024
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Meloni, το 2025 το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,9% και το 2026 κατά 1,1%.
Σε αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων για την αύξηση του φετινού ΑΕΠ, προχώρησε η Τράπεζα της Ιταλίας.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του τομέα οικονομικών και στατιστικής της Τράπεζας της Ιταλίας, Sergio Nicoletti Altimari, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμού του κοινοβουλίου της Ρώμης, τόνισε ότι «βάσει νέων στοιχείων του Ινστιτούτου Στατιστικής της χώρας, η αύξηση του ΑΕΠ φέτος δεν αναμένεται να είναι της τάξης του 1% αλλά του 0,8%».
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Meloni, το 2025 το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,9% και το 2026 κατά 1,1%.
Η αναθεώρηση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας μετά τις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Giancarlo Giorgetti ο οποίος, την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στον υπό κατάρτιση κρατικό προϋπολογισμό του 2025, είχε προαναγγείλει «θυσίες για όλους».
Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Ιταλίας (Istat) πρόσθεσε σήμερα ότι «το ποσοστό ανάπτυξης της χώρας είναι αρκετά περιορισμένο» και πως «ο ρυθμός αυτός δύσκολα αντιστοιχεί σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ουσιαστικό τρόπο».
Από την μεριά της, τέλος, η Ένωση Ιταλικών Δήμων (Anci) διαμηνύει στην κυβέρνηση Meloni ότι «τυχόν σχέδια για περαιτέρω περικοπές σε ό,τι αφορά τους δήμους ή αιτήματα για συμβολή τους στην εξυγίανση της δημόσιας οικονομίας θα ήταν αναμφίβολα ιδιαίτερα προβληματικά και δυσβάσταχτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης