Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ziad Abu Halil, σύμβολο αγώνα για την ελευθερία της Παλαιστίνης, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής

Ο Ziad Abu Halil, σύμβολο αγώνα για την ελευθερία της Παλαιστίνης, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής

Οργή για τον βασανισμό και θάνατό του

Ένας Παλαιστίνιος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου νωρίς το πρωί της Δευτέρας από ισραηλινές δυνάμεις αφού εισέβαλαν στο σπίτι του στην πόλη Ντούρα στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη.
Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ο ziad abu halil 66 ετών, μαρτύρησε όταν οι ισραηλινές δυνάμεις του επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του στη Ντούρα, νότια της Χεβρώνας».
Οι δυνάμεις μπήκαν στο σπίτι του ziad abu halil και τον χτύπησαν άγρια μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Dura για θεραπεία, αλλά η ιατρική ομάδα τον κήρυξε νεκρό κατά την άφιξη λόγω των τραυμάτων του.
Ο ziad abu halil, γνωστός ηγέτης της κοινότητας που αντιτάχθηκε εδώ και καιρό στην ισραηλινή κατοχή, είχε τραυματιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις σε πολλά προηγούμενα επεισόδια.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι με την είδηση του θανάτου του, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης