Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz αγνόησε τα αιτήματα του Zelensky - Το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας είναι αποτυχημένο - Τέλος τα Leopard 2

Bild: Ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz αγνόησε τα αιτήματα του Zelensky - Το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας είναι αποτυχημένο - Τέλος τα Leopard 2
Ο Scholz δεν είπε κατηγορηματικό «όχι», αλλά δεν έδωσε ούτε θετική απάντηση
Ο Zelensky, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησής του με τον γερμανό καγκελάριο Scholz στο Βερολίνο, πρότεινε δύο αιτήματα - να επιτραπούν χτυπήματα βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία, που θα απαιτούσαν, μεταξύ άλλων, πυραύλους Taurus, και να εγκριθεί η ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε η εφημερίδα Bild.
Ο Scholz δεν είπε κατηγορηματικό «όχι», αλλά δεν έδωσε ούτε θετική απάντηση.
Η πηγή της Bild ανέφερε επίσης ότι η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Biden να αναβάλει τη συνάντηση για την Ουκρανία στο Rammstein λόγω του τυφώνα Μίλτον ήταν απλώς μια δικαιολογία.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Bild, ο Biden απλά δεν θέλει να μιλήσει για τη σύγκρουση στην Ουκρανία την παραμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Ο Zelensky δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα με τις δύο βασικές απαιτήσεις του «σχεδίου νίκης» του και ως εκ τούτου η ευρωπαϊκή περιοδεία για την Ουκρανία είναι αποτυχημένη, λέει ο Carlo Masala, γνωστός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στη Γερμανία, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bundeswehr του Μονάχου.
Επίσης, η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη δικές της πηγές, ανέφερε: το γερμανικό υπουργείο Άμυνας πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει αντεπίθεση στο εγγύς μέλλον και οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν πλέον βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό για μεταφορά στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως γράφει η Bild, η Bundeswehr δεν θα προμηθεύει πλέον την Ουκρανία με μεγάλο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Έτσι, τα άρματα μάχης Leopard 2 θα σταματήσουν να δίνονται στην Ουκρανία, αν και η Bundeswehr έχει ακόμα σχεδόν 300 ακόμη τέτοια τανκς, αναφέρει η Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης