Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Attica Bank, επιτόκια ΕΚΤ και αξιολόγηση S&P στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Attica Bank, επιτόκια ΕΚΤ και αξιολόγηση S&P στο επίκεντρο
Ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών, ο οποίος διέρχεται από τις 1.396 μονάδες αποτελεί τη βασική στήριξη
Σχετικά Άρθρα
Η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα προβληματίζει τους επαγγελματίες της αγοράς, οι οποίοι αποδίδουν την πορεία του Χ.Α. στις σημαντικές εταιρικές πράξεις που έχουν γίνει και έχουν απορροφήσει σημαντική ρευστότητα, στεγνώνοντας την αγορά.
Για σήμερα αναμένεται συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.
Διαγραμματικά ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών, ο οποίος διέρχεται από τις 1.396 μονάδες αποτελεί τη βασική στήριξη και η αγορά θα μπορούσε να υποχωρήσει μέχρι εκεί χωρίς να αλλάξει η μεγάλη εικόνα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Τράπεζα Αττικής, καθώς αναμένεται σήμερα η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση κεφαλαίου.
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα δημοσιευτεί η αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου από την S&P και μία μέρα νωρίτερα η ΕΚΤ θα ανακοινώσει το ύψος των επιτοκίων με τους αναλυτές να περιμένουν μείωση 0,25%.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. υποδηλώνουν ένα συγκρατημένο άνοιγμα σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου γύρω από το σχέδιο τόνωσης της Κίνας και τις πιθανές επιπτώσεις του στις παγκόσμιες αγορές.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι το Χ.Α. θα προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα. Μπροστά μας αυτήν την εβδομάδα: Η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, εισαγωγή των νέων μετοχών της Cenergy από την αύξηση κεφαλαίου την Τετάρτη και αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P την Παρασκευή.

Beta
Παρά την εγχώρια αδυναμία και την απουσία ισχυρής δυναμικής που θα μπορούσε να δώσει περισσότερα κίνητρα συμμετοχής, αναμένουμε ότι η αγορά θα σταθεροποιηθεί και θα ακολουθήσει τις ξένες αγορές αν και με χαμηλότερο ρυθμό.

Depolas
Η σημερινή ατζέντα δεν περιέχει κάτι σημαντικό, αλλά η εβδομάδα περιλαμβάνει κρίσιμα μάκρο, όπως πληθωρισμό Σεπτεμβρίου (3η μέτρηση) και βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου (αύριο)στην Ευρωζώνη, λιανικές πωλήσεις σε ΗΠΑ και Κίνα, αλλά και ΑΕΠ και βιομηχανική παραγωγή για την τελευταία. Ωστόσο, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, όπου αναμένεται περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25μβ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Επίσης, η επενδυτική κοινότητα θα επικεντρωθεί, κυρίως από αύριο, στα εισερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν σημείο αναφοράς για τις αγορές. Μερικά από αυτά είναι η Bank of America (αύριο), Johnson & Johnson (αύριο), Goldman Sachs (αύριο), United Health (αύριο), αλλά και οι ASML (Τετάρτη) και TSMC (Πέμπτη) από τον κλάδο της τεχνολογίας ημιαγωγών. Στο εσωτερικό, αναμένουμε την εισαγωγή των μετοχών της Cenergy την Πέμπτη, ενώ η εβδομάδα θα λήξει με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P την Παρασκευή το βράδυ. Για τον ΓΔΧΑ, εκτός απροόπτου δεν βλέπουμε λόγο σημαντικής υποχώρησης από τα τρέχοντα επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης