Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yermak (Ουκρανία): Έχουμε δραματικές ελλείψεις στην αεράμυνά μας - Απαιτούμε βοήθεια από τους συμμάχους

Yermak (Ουκρανία): Έχουμε δραματικές ελλείψεις στην αεράμυνά μας - Απαιτούμε βοήθεια από τους συμμάχους
«Δεν σταματάμε να μιλάμε με τους εταίρους μας, να ζητάμε και να απαιτούμε. Διότι αυτό δεν είναι αρκετό», δήλωσε ο Yermak
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη συστημάτων αεράμυνας και για τον λόγο αυτό επιδιώκει να εξασφαλίσει, για μια ακόμη φορά, βοήθεια από τους δυτικούς της συμμάχους, τόνισε ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Volodymyr Zelensky.
Συγκεκριμένα, ο ανώτατος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας, ανέφερε ότι κάθε μονάδα συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι πολύτιμη, λόγω της σοβαρής έλλειψης αυτών των αμυντικών συστημάτων.
«Δεν σταματάμε να μιλάμε με τους εταίρους μας, να ζητάμε και να απαιτούμε. Διότι αυτό δεν είναι αρκετό», δήλωσε ο Yermak στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Rada.
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη μεταφορά συστημάτων πυραυλικής άμυνας THAAD στο Ισραήλ, κάτι που θεωρήθηκε ως ένα νέο ηχηρό χτύπημα προς τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky.
Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός ηγέτης, από την πλευρά του, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, παρά τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στους δυτικούς συμμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης