Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα ΝΑΤΟ σε Ουκρανούς: Να υπολογίζετε… στη στήριξη μας - Η Βαλτική ζητά ένταξη Ουκρανίας... τώρα

Μήνυμα ΝΑΤΟ σε Ουκρανούς: Να υπολογίζετε… στη στήριξη μας - Η Βαλτική ζητά ένταξη Ουκρανίας... τώρα
«Η άμυνα της Ευρώπης αρχίζει από την Ουκρανία» υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Η Ουκρανία θα πρέπει να είναι σε θέση να αρχίσει συνομιλίες με τη Ρωσία από θέση ισχύος υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mark Rutte αναφέροντας πως η Συμμαχία διατηρεί την πλήρη στήριξη της στο Κίεβο.
«Είμαστε προσηλωμένοι, εν ανάγκη μακροπρόθεσμα.
Προφανώς θέλουμε να είμαστε σε μία θέση από την οποία η Ουκρανία, από θέση ισχύος, θα μπορεί να αρχίσει συνομιλίες με την Ρωσία, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, o πρόεδρος Zelensky μπορεί να υπολογίζει στην συνεχή στήριξή μας» υπογράμμισε ο Rutte, ο οποίος πάντως νωρίτερα είχε αναφέρει πως το ΝΑΤΟ δεν είναι ακόμα έτοιμο να προχωρήσει σε πρόκληση στην Ουκρανία για ένταξη στη Συμμαχία.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, της Μ. Βρετανίας, John Healey είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την υποστήριξη του στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες για να ασκηθεί πίεση προς την Ρωσία και να διασφαλισθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να επικρατήσει στον πόλεμο, ενώ τόνισε ότι «η άμυνα της Ευρώπης αρχίζει από την Ουκρανία».

Η Βαλτική ζητά ένταξη... τώρα

Ο υπ. Άμυνας της Εσθονίας Hanno Pevkur επισήμανε πως «η μόνη πραγματική εγγύηση ασφαλείας για την Ουκρανία είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ» ενώ ο Λετονός ομόλογός του, Andris Sprūds υποστήριξε ότι η Λετονία στηρίζει το σχέδιο νίκης του Zelensky, αναφέροντας ότι η εναέρια επιτήρηση του ΝΑΤΟ επάνω από τις χώρες της Βαλτικής πρέπει να αναβαθμισθεί.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λιθουανός υπ. Άμυνας Laurynas Kasčiūnas, ο οποίος επισήμανε πως «το ΝΑΤΟ οφείλει να απευθύνει στην Ουκρανία πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τώρα».
«Η πρόσκληση είναι το πρώτο στάδιο, αλλά αποτελεί πραγματικά γεγονός μη αναστρέψιμο.
Εάν θέλετε να απωθήσετε τους Ρώσους από το νατοϊκό έδαφος, ακόμη και από την ιδέα να τεστάρει το ΝΑΤΟ, ο καλύτερος τρόπος για να γίνει είναι με την υποστήριξη της Ουκρανίας με όλα τα μέσα» είπε ο Λιθουανός υπ. Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης