Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι… για λιμό στη Γάζα – Κίνδυνος για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους

tags :
Φόβοι… για λιμό  στη Γάζα – Κίνδυνος για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους
Περίπου 1,84 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την παλαιστινιακή επικράτεια ζουν μέσα σε υψηλά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας
Σχετικά Άρθρα
Ολόκληρη η Γάζα παραμένει σε κίνδυνο λιμού και βιώνει επίπεδα έκτακτης ανάγκης και της πείνας, με τις έντονες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις να εντείνουν τις ανησυχίες και να εμποδίζουν την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με όσα δήλωσε παγκόσμιος παρατηρητής.
Περίπου 1,84 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την παλαιστινιακή επικράτεια ζουν μέσα σε υψηλά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 133.000 ανθρώπων που βιώνουν τα πιο σοβαρά ή «καταστροφικά» επίπεδα, σύμφωνα με ανάλυση από την Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση Φάσης Επισιτιστικής Ασφάλειας (IPC).
Αυτό είναι μικρότερο ποσοστό, περίπου 343.000 άτομα που βίωναν καταστροφική πείνα κατά τη στιγμή της τελευταίας ενημέρωσης τον Ιούνιο, αλλά ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί τους επόμενους μήνες, ανέφερε η IPC.

Παλαιστίνια υπέκυψε στα τραύματά της

Μια ηλικιωμένη Παλαιστίνια σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων κατά τη συγκομιδή ελαιόδεντρων στη βόρεια Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.
Το νοσοκομείο Ibn Sina στην πόλη Jenin είπε ότι η γυναίκα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της από τα ισραηλινά πυρά στην πόλη Faqqua.
Μάρτυρες είπαν ότι η 59χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε κατά τη συγκομιδή ελιών κοντά σε ένα φράγμα διαχωρισμού που κατασκευάστηκε από το Ισραήλ στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης