Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτη η λιποταξία στην Ουκρανία, 19 φυγόστρατοι συνελήφθησαν στα σύνορα με τη Μολδαβία - Παίρνουν οδηγίες στο Telegram

Ανεξέλεγκτη η λιποταξία στην Ουκρανία, 19 φυγόστρατοι συνελήφθησαν στα σύνορα με τη Μολδαβία - Παίρνουν οδηγίες στο Telegram

Για να φύγουν από τη χώρα, είχαν πληρώσει 3.000 έως 5.000 δολάρια για online οδηγίες

Σχετικά Άρθρα
Η λιποταξία είναι ανεξέλεγκτη στην Ουκρανία και οι προσπάθειες διαφυγής της στρατιωτικής θητείας συνεχίζουν να αποτελούν μείζον ζήτημα για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, αναφέρει ο Do Rzeczy.
«Οι Ουκρανοί που δεν θέλουν να πάνε στον πόλεμο αναζητούν διάφορους τρόπους για να αποφύγουν τη στράτευση.
Οι συνοριοφύλακες κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία συνέλαβαν δύο ομάδες ανδρών που προσπάθησαν να δραπετεύσουν από την Ουκρανία.
Έλαβαν διοικητικές ειδοποιήσεις ότι διέπραξαν έγκλημα», ανέφερε η Κρατική Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ομάδες, αποτελούμενες από 8 και 11 άνδρες.

Κάνουν τα πάντα για να φύγουν

Για να φύγουν από τη χώρα, είχαν πληρώσει 3.000 έως 5.000 δολάρια για online οδηγίες από έναν διοργανωτή μέσω του καναλιού Telegram, το οποίο τους χώριζε σε δύο ομάδες για να είναι πιο ευέλικτοι και λιγότερο εμφανείς.
Οι άνδρες έχουν κατηγορίες για απόπειρα παράνομης διέλευσης των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας.
Δεν είναι η πρώτη τέτοια κατάσταση.
Στις 6 Σεπτεμβρίου, συνοριοφύλακες από το απόσπασμα Volyn συνέλαβαν δύο άνδρες που σκόπευαν να περάσουν παράνομα τα κρατικά σύνορα, και στις 7 Σεπτεμβρίου, τέσσερις φυγάδες συνελήφθησαν στη Ζακαρπατία που έκαναν πεζοπορία στα βουνά για πέντε ημέρες και ήθελαν να περάσουν το ποτάμι Τίσα.
Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Rivne, φυγάδες που προσπάθησαν να φτάσουν στη Λευκορωσία παραλίγο να πέσουν σε νάρκες λίγες ημέρες πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης