Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump κατονόμασε τον υπεύθυνο για το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία - «Ποιος άλλος στην ιστορία έχει πάρει τόσα χρήματα;»

Ο Trump κατονόμασε τον υπεύθυνο για το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία - «Ποιος άλλος στην ιστορία έχει πάρει τόσα χρήματα;»
Παράλληλα, επανέλαβε με κάποιο σαρκασμό ότι θεωρεί τον Zelensky «έναν από τους σπουδαιότερους πλασιέ»
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, είναι ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος για την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι ο Zelensky δεν έπρεπε να είχε επιτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Κίεβο έχει ήδη χάσει αυτή τη σύγκρουση.
Επιπλέον, ο Trump επεσήμανε ότι, αν κερδίσει τις εκλογές, προτίθεται να επιτύχει τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.
Παράλληλα, επανέλαβε με κάποιο σαρκασμό ότι θεωρεί τον Zelensky «έναν από τους σπουδαιότερους πλασιέ».
«Κάθε φορά που έρχεται, του δίνουμε 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Ποιος άλλος στην ιστορία έχει λάβει τέτοια ποσά; Κανείς δεν τα έχει λάβει ποτέ,» ανέφερε με νόημα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.
Ο Donald Trump έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι σκοπεύει να σταματήσει τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Έχει υποσχεθεί να πρωτοστατήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Vladimir Putin και του Volodymyr Zelensky με σκοπό την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του με τον επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο Elon Musk, ο υποψήφιος πρόεδρος Trump τόνισε ότι η Ουκρανία δεν έχει την στρατιωτική δύναμη για να συνεχίσει τη σύγκρουση.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στη διαχρονική ισχύ του ρωσικού στρατού, υπενθυμίζοντας ενδεικτικά τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας, καθώς και τη νίκη της Ρωσικής Αυτοκρατορίας επί του Ναπολέοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης