Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οριζόντια κατάρρευση - ΝΔ σε κάθετη φθορά και ανησυχία από Δεξιά, ΠΑΣΟΚ δεύτερο αλλά άτονο και νέο από-κομμα Κασσελάκη

Οριζόντια κατάρρευση - ΝΔ σε κάθετη φθορά και ανησυχία από Δεξιά, ΠΑΣΟΚ δεύτερο αλλά άτονο και νέο από-κομμα Κασσελάκη
Ανησυχία στη ΝΔ για τα ποσοστά και την ρευστότητα στα δεξιά της  - Νέο κόμμα Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ στην αξιωματική αντιπολίτευση

Την απόλυτη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco.
Η ΝΔ παραμένει σε χαμηλά ποσοστά και σίγουρα πιο κάτω από το ποσοστό της στις ευρωεκλογές και συνεχίζει να φθείρεται, το ΠΑΣΟΚ τσιμπάει ελάχιστα παρά την διάλυση της Αριστεράς και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπέσει στα μάτια και τις προτιμήσεις του κόσμου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Σταλινισμός στον ΣΥΡΙΖΑ, διώχνουν με το έτσι θέλω τον Κασσελάκη


Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί ένας ιδιότυπος σταλινισμός.
Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί πρόσωπο προς απαγόρευση ενώ είναι ενδεικτικό ότι η Πολιτική Γραμματεία σκέφτεται να μην διεξάγει τον Συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο προκειμένου να μην δώσει καμία δυνατότητα στον Στέφανο Κασσελάκη να διεκδικήσει εκ νέου την υποψηφιότητά του.
Το συνέδριο θα είχε 3500-4000 σύνεδρους και με το 50%+1 θα μπορούσε να περάσει την υποψηφιότητα του και να ακυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Όμως, οι 87 κυρίως, στελέχη που πρόσκεινται στον Α.Τσίπρα, φοβούνται διότι προφανώς η βάση προτιμάει τον Κασσελάκη από την κομματική νομεκλατούρα που αυτοί πρεσβεύουν.

Νέο κόμμα Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ στην αξιωματική αντιπολίτευση

Υπό αυτές τις συνθήκες αποκλεισμού του Κασσελάκη, είναι κατανοητό ότι ο μόνος δρόμος για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι να κινήσει διαδικασίες ίδρυσης νέου κόμματος.
Ήδη έχει σχηματίσει ένα πρόπλασμα υποστηρικτών μέσα από την διαδικτυακή σελίδα του «odikosmassyriza» που αγγίζει τις 20.000 στελέχη, έχει νοικιάσει γραφεία στον Ταύρο ενώ βλέπει και στελέχη που θα προορίζονται για επιστημονικοί σύμβουλοι.
Αν όντως, αποκλειστεί τελείως η συμμετοχή του στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα αναγκαστεί να αποσύρει τα στελέχη του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Αριθμεί ως τώρα περίπου 12 στελέχη τα οποία αν φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσουν νέα κοινοβουλευτική Ομάδα.
Το όνομα του νέου κόμματος και της νέας Κ.Ο θα είναι Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς και είναι ένα όνομα που ήθελε να προτείνει και για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανεβαίνουν οριακά αλλά δεν λείπει το κλίμα εσωστρέφειας


Όπως καταλαβαίνετε, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Βουλή θα δώσει το δικαίωμα στο ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μαζί με αυτήν αρκετά κοινοβουλευτικά προνόμια.
Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα γίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό θα κάνει την διαφορά μέσα στο Κοινοβούλιο.
Ήδη το ΠΑΣΟΚ αρχίζει και ανεβάζει τα ποσοστά του αν και αυτό είναι απότοκο της συμμετοχής του κόσμου στις εκλογές αλλά και της μεγάλης προσδοκίας που υπάρχει στην κοινωνία να υπάρξει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Όμως, το ΠΑΣΟΚ παραμένουν κάποιες εστίες εσωστρέφειας που φάνηκαν και από το θερμό επεισόδιο που είχαν Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζεται ότι ο Δούκας έχει μείνει ακόμα στις εκλογές…

Ανησυχία στη ΝΔ για τα ποσοστά και την ρευστότητα στα δεξιά της


Τέλος, στο στρατόπεδο της κυβέρνησης υπάρχει μία ισχυρή ανησυχία για την παραδοσιακή βάση της ΝΔ η οποία πλέον κοιτάζει και σε άλλα κόμματα. Μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά αλλά και οι ευρωπαικές τάσεις δεν προμηνύουν ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τις δυνάμεις της μέχρι τις εκλογές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ότι με τέτοια ποσοστά θα πρέπει να μπει σε λογικής προεκλογικών συμμαχιών και είναι φυσικό να κοιτάξει προς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως, δεν θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί του και θα κοιτάξει να πορευτεί αυτόνομα.
Στην φαρέτρα του ο Κ. Μητσοτάκης διατηρεί ακόμα την αλλαγή του εκλογικού νόμου όμως, δεν θα την χρησιμοποιήσει τώρα.
Τέλος, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να τσιμπάει μικρό ποσοστό, όμως, ας μην ξεγράφουμε τελείως το κόμμα Κασσελάκη το οποίο σε δυναμική μπορεί να κερδίσει τόσο τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ , τη Νέα Αριστερά και να κινηθεί πιο κεντρώα προς το ΠΑΣΟΚ
Ακόμα δεν έχουμε δει την τελική εικόνα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης