Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεγονός ή μυθοπλασία - Η Βόρεια Κορέα θα μπει στον πόλεμο στην Ουκρανία... έχει κάποια βάση αληθείας

Γεγονός ή μυθοπλασία - Η Βόρεια Κορέα θα μπει στον πόλεμο στην Ουκρανία... έχει κάποια βάση αληθείας
Για να διατηρηθεί το απόρρητο, φέρεται να παρασχέθηκαν στους Βορειοκορεάτες πλαστά έγγραφα ρωσικών ανατολικών λαών, όπως οι Buryat και οι Giakut
Ο πόλεμος της Ουκρανίας συνεχίζει να διεθνοποιείται.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διέδωσαν φήμες για ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στον ρωσικό στρατό.
Κατά τη διάρκεια των ετών της κλιμάκωσης, η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορηθεί συχνά ότι υποστηρίζει τη Ρωσία.
Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο συντονισμού μεταξύ των διαφόρων πλευρών.
Οι πρώτες αναφορές για μεταφορά βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ουκρανία διαδόθηκαν από δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Μια εβδομάδα αργότερα, όταν οι ειδήσεις έγιναν πρωτοσέλιδα, ο Zelensky και ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας τροφοδότησαν την υστερία.
Σύμφωνα με το Κίεβο, οι Βορειοκορεάτες θα είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μετά την εκπαίδευση μέχρι τον Νοέμβριο 2024.
Στη συνέχεια, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκε ότι η πρώτη παρτίδα των 1.500 Κορεατών στρατιωτών είχε ήδη μεταφερθεί στη Ρωσία με τέσσερα πλοία αποβίβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων που απεστάλησαν ανέρχεται σε 12.000.
Για να διατηρηθεί το απόρρητο, φέρεται να παρασχέθηκαν στους Βορειοκορεάτες πλαστά έγγραφα ρωσικών ανατολικών λαών, όπως οι Buryat και οι Giakut.
Προκειμένου να αναμειχθούν με Ρώσους στρατιώτες, πεζικό από τη Βόρεια Κορέα φέρεται να εγγράφηκαν σε ένα «ειδικό τάγμα Buryat» που βασίζεται στην 11η ξεχωριστή ταξιαρχία επίθεσης από το Ulan-Ude.
Βίντεο που φέρεται να δείχνουν Βορειοκορεάτες στρατιώτες να αναχωρούν για τη Ρωσία και να εκπαιδεύονται στις ρωσικές ανατολικές συνοριακές περιοχές διαδόθηκαν έγκαιρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο αριθμός των φημών και των αμφίβολων αναφορών από τη δυτική πλευρά αφήνει πολλά ερωτηματικά.
Προς το παρόν, η ανάπτυξη του βορειοκορεατικού στρατού στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.
Ωστόσο, μπορεί να είναι επωφελές τόσο για τη Ρωσία και την Βόρεια Κορέα και την Κίνα.
Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης.
Εάν οι Κορεάτες συμμετάσχουν στη μάχη, η Ρωσία δεν χρειάζεται να ξεκινήσει νέο κύμα κινητοποίησης και θα ξεπεράσει ακόμη περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες μπορεί να είναι εγγεγραμμένοι ως εθελοντές, όπως χιλιάδες στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στον ουκρανικό στρατό.
Μπορούν να αναπτυχθούν ως μονάδες κάλυψης για την ενίσχυση της ρωσικής άμυνας ή τα κορεατικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αποκτήσουν σχετική εμπειρία μάχης σύγχρονου πολέμου εάν αναπτυχθούν ως πλήρεις μονάδες στρατού στην πρώτη γραμμή.
Εάν αποδειχθεί αλήθεια, μετά τους Κορεάτες, μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότερα στρατεύματα από άλλα κράτη, όπως η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία, που μπορεί να θέλουν να βελτιώσουν την εμπειρία τους στη μάχη.
Εν τω μεταξύ, για την Κίνα, που γνωρίζει καλά κάθε ενδεχόμενη κλιμάκωση στην Ουκρανία και αφορά κυρίως την υπόθεση της Ταϊβάν, η διεθνοποίηση του πολέμου στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά επωφελής.
Σε περίπτωση κρίσιμων απειλών για το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να ξεχάσει τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού και να βάλει την Ευρώπη ξανά στο επίκεντρο της προσοχής της.
Ενώ το ουκρανικό πεδίο μάχης θα αντιμετωπίσει ένα νέο στάδιο του αγώνα της παγκόσμιας Ανατολής ενάντια στη δυτική ηγεμονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης