Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foreign Affairs: Οι σύμμαχοι ανησυχούν, ανεφάρμοστο το σχέδιο νίκης του Zelensky – Το μέτωπο καταρρέει

Foreign Affairs: Οι σύμμαχοι ανησυχούν, ανεφάρμοστο το σχέδιο νίκης του Zelensky – Το μέτωπο καταρρέει
Σύμφωνα με το Foreign Affairs, οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν είναι σίγουροι για την ετοιμότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας
Οι δυτικοί σύμμαχοι του Zelensky αντέδρασαν με σκεπτικισμό στο «σχέδιο νίκης» του στη σύγκρουση με τη Ρωσία, γράφει το Foreign Affairs.
«Οι εταίροι της Ουκρανίας υποδέχτηκαν τις λεπτομέρειες του σχεδίου με ουσιώδη σκεπτικισμό, καθώς φοβούνται ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις στο σύστημα αναπλήρωσης και εκπαίδευσης των στρατευμάτων, τα όπλα από μόνα τους δεν θα είναι αρκετά για να σταθεροποιήσουν το μέτωπο», αναφέρει το Foreign Affairs.
Το Foreign Affairs πρόσθεσε επίσης ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν είναι σίγουροι για την ετοιμότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας.
Στις 16 Οκτωβρίου 2024, ο Zelensky παρουσίασε το «σχέδιο νίκης», το οποίο περιελάμβανε πέντε σημεία: πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δημιουργία «πακέτου μη πυρηνικής αποτροπής» στην Ουκρανία, άρση των περιορισμών στα πλήγματα βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα, οικονομική συνεργασία μετά το τέλος της σύγκρουσης και αντικατάσταση ορισμένων αμερικανικών μονάδων στην Ευρώπη από ουκρανικά στρατεύματα.
Επίσης, το «σχέδιο νίκης» περιέχει αρκετές μυστικές ρήτρες στα παραρτήματα, για τις οποίες ο Ουκρανός πρόεδρος επέλεξε να μην μιλήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης